Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jag älskar Real Betis – det borde du också göra

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Jaha, precis när Betis och Celta har genomfört höstens galnaste match för säsongen så åker de grönvita till Camp Nou och pytsar FYRA, roffar åt sig samtliga poäng och ser till att göra toppen både jämnare och mer spännande.

Ja, jag älskar den här upplagan av Real Betis. Jag erkänner det. Det borde ni också göra.

Vad finns där att ogilla? Jag letar ogärna fel, men hjälp mig om ni kan.

Vad finns där att gilla? Det mesta. En trebackslinje och yttrar som “bara kör” är en grej. Att Joaquín fortfarande kan trolla en annan. Att Sergio Canales spelar fotboll på en nivå som gör han till en av ligans just nu bästa spelare (Luis Enrique, lyft luren!) en tredje.

Annons

Lägg till att William Carvalho börjat bli varm i kläderna och Giovani Lo Celso ser ut att aldrig ha gjort något annat än att driva på ett Betis-mittfält.

Det är garanterad underhållning och just nu har laget det berömda flytet. Segern på San Siro mot Milan kommer skriva in sig i historieböckerna. Det var en stor seger för klubben och en ännu större seger för fansen. Nu fortsätter Betis rida på vågen och det här är ytterligare en skalp och en match som det kommer pratas länge om.

Barcelona-Betis 3-4. Den ni!

***

Trodde lagkamraterna att “det mesta löser sig som vanligt” bara för att Lionel Messi var tillbaka efter sin skada?

I det katalanska lägret hjälper det inte att ha gjort en handfull imponerande insatser i rad. Kommer en sån här förlust – framför allt på hemmaplan – börjar kritikernas pennor vässas direkt. Det är ihåligt, det är för slarvigt, det är för Messi-beroende och det är för få offensiva alternativ på bänken kommer det stå.

Annons

Med viss befogenhet. Men vi har också lärt oss att inte dra för stora växlar av ett enskilt resultat. Det är fortfarande ett Barcelona som demolerade Real Madrid för bara ett par veckor sedan och samma vecka städade undan Inter som ingenting.

***

Precis när Marc-André ter Stegen pratats om som världens potentiellt sett bäste just nu kastar han in en boll.

Även solen har fläckar. Men det kan kosta dyrt.

***

Varken Borja Bastón eller Jonathan Calleri – som spelade från start – nätade för Alavés i helgen. Men det gjorde inropande Rubén Sobrino.

John Guidetti? Fast förankrad på bänken. Igen.

Det är tydligt att han är fyra i ledet just nu och så länge resultaten går Alavés väg kommer det bli svårt för Abelardo att förändra. Guidetti kommer få sina möjligheter framöver – men det är ungefär samma läge som i Celta Vigo förra hösten. Det gäller att till hundra procent vara där när chansen kommer. Annars kan det bli en lång säsong.

Annons

***

Santiago Solaro: 4/4.

***

Espanyols tuffa spelschema har börjat och det är nu vi får ett kvitto på vad den här fina säsongsinledningen egentligen är. Borja Iglesias mål räckte inte till poäng på Ramón Sánchez Pizjuán. Däremot var det fjärde matchen i följd som sommarens rekordvärvning nätade. Vet ni när någon senast gjorde mål i fyra raka matcher för Espanyol? Det var 2004. Vet ni vem det var?

Klart ni vet: Raúl Tamudo.

Fint att minnas gamla lirare som Tamudo ibland. Speciell karaktär.

***

Kul att se att Valencia äntligen hittat in på vinnarspåret. Två raka, minsann. Det har alltså inte hänt tidigare under den här säsongen.

Kul också att det är de yngre förmågorna som lett Valencia ur den mörkaste tunneln. Kanske Carlos Soler och Santi Mina främst.

Nu behåller Marcelino sitt jobb ett tag till.

Publicerad 2018-11-12 13:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto