Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Barcelona fruktar Ousmane Dembélés spelberoende

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

När både de katalanska blaskorna och de huvudstadsbaserade motsvarigheterna skriver om exakt samma sak finns det ofta substans i det hela.

Därför är det svårt att tro att det inte finns någon sanning i att Barcelona har börjat tröttna på Ousmane Dembélés inställning. Att någonting varit snett under hösten har ingen undgått. Trots en del väldigt bra prestationer har miljardvärvningen uteslutits från startelvan i de viktigaste matcherna.

Än mer tydligt att tränare Ernesto Valverde inte har fullt förtroende för Dembélé blev det när Lionel Messi var skadad och Rafinha helt från ingenstans klev före i kön.

Annons

Om det finns något underliggande som gryr mellan Valverde och Dembélé låter jag vara osagt, men det som spansk media har rapporterat om i veckan är ytterst speciella uppgifter som säkert ligger till grund varför fransmannen ofta fått sitta kvist. Det är i alla fall en av anledningarna.

Vad handlar det om då? Jo, han ägnar lite för mycket tid åt TV-spel i stället för att jobba för sin plats i laget. Häromveckan påstod han att han led av magont och inte kunde träna, men enligt klubbläkarna var han helt frisk.

AS använder rubriken “Barcelona fruktar Dembélés spelmissbruk” och pekar på en rad tillfällen då han slarvat rent disciplinärt.

Att Barcelona går i tankar om att sälja anfallaren om rätt bud kommer in känns som en garanti. Att det redan börjat skära sig är ett dåligt tecken. Det är upp till huvudpersonen själv att bevisa sin plats och börja hålla ordning på sig själv om karriären ska få ett lyft i Katalonien.

Annons

***

Ett par positiva saker från den spanska landslagssamlingen var debutanterna Pablo Fornals och Brais Méndez. Den sistnämnde nätade mot Bosnien och har redan haft många ögon på sig från de brittiska öarna, något som inte lär avta efter det här.

Även Fornals är det många som följer. Arsenal är nästa klubb som ställt sig på rad och håller koll på Villarreals spelskicklige mittfältare. Hans utveckling de senaste två åren har varit fantastisk och blir det inte Premier League nästa säsong är det någon av de spanska giganterna som lyckats locka honom. Så bra är han.

Tyvärr blir de ekonomiska förutsättningarna ett fall för många av de spanska klubbarna i slutändan. Villarreal kan definitivt utmana Arsenal sportsligt emellanåt, men kan aldrig mäta sig på ett ekonomiskt plan.

Den spanska invasion till Premier League som pågått under de senaste åren tror jag bara är början…

Annons
Publicerad 2018-11-20 11:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto