Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Räkna aldrig bort de vita marängerna, aldrig

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Vad minns ni från förra säsongens Real Madrid? Ett tidigt poängtapp i ligan hemma mot Levante? Kanske när Real Betis nollade Madrid på Bernabéu? Eller hur Tottenham spelades ut sitt hela register och 3-1-vann i Champions League?

Nej, jag tänkte väl det. Visst finns det vissa av er som kommer ihåg de här matcherna. Men det är inte det första som poppar upp i skallen. Undantaget de som faktiskt håller på ovannämnda lag – men då talar jag för alla andra.

Ni minns, precis som jag, ett Real Madrid som bärgade sin tredje raka Champions League-titel. Gareth Bales inhopp och avgörande i finalen. Karim Benzemas upprättelse när alla trodde att botten var nådd. Cristiano Ronaldos magiska mål på Juventus Stadium.

Annons

Det är framför allt det vi minns. Inte att hösten var oerhört svag, att det blev en fiasko-stämplad säsong i det inhemska både liga- och cupspelet.

Det blåste en del starka vindar även då, men med Zinedine Zidane vid spakarna fanns ett helt annat tålamod. Innan CL-mötet med PSG, som var säsongens stora vändpunkt, var det knivigt läge. Zidane påpekade själv att hans jobb hängde löst, att han var missnöjd med sin egen insats och att laget inte gick att känna igen.

Men Real Madrid reste sig och till slut blev det en säsong med skumpa och guldhattar.

Om det blir samma visa även nästa vår återstår att se, men jag tycker ändå insatsen mot Roma i går berättade någonting som vi alla redan känner till. Real Madrid är en mästarklubb, det går aldrig att räkna bort. I de djupaste vatten, hur långt skeppet än ha sjunkit, går det aldrig basunera ut att det inte längre går att rädda.

Annons

Real Madrid har något speciellt. Det sitter i väggarna. Efter en brakförlust i ligan så var det så givet att en 2-0-viktoria väntade på Olimpico.

Nu menar inte jag att Madrid kommer vinna Champions League även den här säsongen. Jag tror ärligt talat laget är för dåligt, för mättat och för obalanserat. Det klart att en del kan räddas upp av ett bra januarifönster, men inte allt. Ingen klubb hade tidigare vunnit CL-titeln två gånger i rad. Real Madrid har lyckats bärga den tre gånger i följd nu. Förstå hur sanslöst imponerande det är.

Däremot tror jag det tar stopp där. Men, som sagt, vi kan aldrig räkna bort de vita marängerna.

***

Att Roma är oförmögna om att göra mål är trots allt inte Real Madrids problem.

***

Jag gillade vad jag såg av Valencia i går. Visst, chansen till avancemang sågs försvinna i väg, men redan inför matchen mot Juventus var läget svårt.

Annons

Spelmässigt är det dock någonting som har hänt. Spelarna verkar lira med betydligt mer självförtroende än tidigare. Nu handlar det mest om att få till de sista detaljerna, spela ihop rätt lag och ha lite stolpe in för att resultaten ska komma. Och i går var motståndet starkt. Juventus har kommit till den punkt att de inte behöver prestera på topp för att vinna sådana här matcher. Styrkan finns i betongväggarna och vinnarmentaliteten doftar över hela arenan.

Men för att återigen landa vid Valencias insats så fanns det mycket positivt att hämta. Stundtals var spelet bra. Helt plötsligt har spelare börjat våga agera som vi är vana att se, och framför allt finns en påtaglig vilja.

Jag tror att Valencia sakta men säkert kommer börja lyfta.

Publicerad 2018-11-28 18:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto