POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
24v

Dags att skrota Ballon d’Or va?

Twitter: @pinthorp

Med all respekt till Alavés – vilken kanonhöst laget gör – så tror jag fortfarande att fallet kommer. Det kanske inte blir stenhårt, men den baskiska klubben kommer inte kriga om en Champions League-plats i slutet av maj. Det vore en skräll i nästan Leicester-mått.

Jag tycker det är ruskigt starkt att ta en poäng hemma på Mendizorrotza (ett av mina favoritarena-namn för övrigt) hemma mot ett Sevilla i jakt på serieledning. Ett Sevilla som i mångt och mycket känns på riktigt och har fått vittring. Det har börjat pratas om allvar nu. Kan klubben spänna musklerna och gå efter nyförvärv i vinter och skicka ut signaler att de vill utmana hela vägen?

Det är så det snackas och spekuleras, vilket är väldigt kul. Däremot landar jag i känslan att Sevilla hade behövt vinna en sådan match som i söndags för att vara med i guldkampen hela vägen. Trots Alavés nuvarande tabellplacering, självförtroende och faktumet att det är bortagräs.

Jag kanske får käka upp varenda ord. Helt plötsligt står vi i maj med ett Alavés som Baskiens bästa lag och i fullt kraft siktar mot Europa samtidigt som Sevilla slåss om en ligatitel. Jag hoppas det blir så.

Kanske var det rent av starkt av Sevilla att hämta upp underläge till ett kryss. Det kanske säger precis det motsatta mot vad jag landade i här ovan? Må så vara.

Spontana känslan var ändå att Sevilla gick miste om ett par viktiga poäng. Nu när vi ändå pratar om Sevilla som en kandidat att utmana om titeln.

I övrigt då? Det är noterbart att Pablo Sarabia gjorde sin tionde poäng i La Liga den här säsongen. Hans fyra mål och sex assist har gett Sevilla elva pinnar. Det är makalöst vilken x-faktor han är.

Därför är det än märkligare att han inledde på bänken. En dålig insats mot Standard Liege kanske ligger till grund för det, men Pablo Machín har väl än mer än oss andra sett hur vital Sarabia varit för det här laget under hösten. Matchvinnande passning även i förra ligamatchen mot Valladolid.

Aja, oavsett vad så tog han petningen på rätt sätt. Rakt in och levererar bara.

***

Levante-Athletic 3-0.

Jag såg inte måndagens fight men hur kan allt ha gått så snett uppe i Bilbao den här hösten?

EN seger på 14 omgångar. EN.

Just nu under nedflyttningsstrecket med elva pinnar. Marginalerna har varit emot laget många gånger, men det går inte skylla ifrån sig när det inkasserats en ynka seger från augusti till början av december.

Föga förvånande blev det droppen för den sportsliga ledningen som nu har visat Eduardo Berizzo dörren. Gaizka Garitano, som senast tränat Athletics B-lag, kommer in och tar över. Ett namn som klingar bekant? Säkerligen för en del av er. Garitano gjorde stordåd när han förde Eibar upp till La Liga men har därefter inte haft lika lyckade vändor i varken Valladolid eller Deportivo La Coruña.

Känns som ett helt logiskt val. Dessutom en baskisk tränare som är född i Bilbao och har en stark koppling till Athletic sedan tidigare.

Jag tror på Garitano. Det kan i ärlighetens namn inte gå sämre. Nu har han allt att vinna.

***

Dags att skrota Ballon d’Or va?

Att en jury bestående av så många “experter” till journalister och välutbildade fotbollstränare rankar Luka Modric som världens bäste fotbollsspelare gör att de individuella priserna förlorar sitt värde totalt.

I dagens läge finns det fortfarande ingen som ska kunna utmana Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo om den utmärkelsen.

Det är väl trots allt den som är allra bäst på den här sporten? Inte vem som spelat flest stora matcher eller nått långt i ett mästerskap?

Antingen får statuterna förtydligas eller göras om, annars borde Ballon d’Or skrotas. Luka Modric har haft ett jättebra år, han förtjänar att hyllas för det, men är han bättre än alla andra på fotboll? Innerst inne kan det omöjligen finnas någon som sträcker upp handen och svarar ja på den frågan.

Publicerad 2018-12-04 kl 17:41

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå