Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
4v

Vilken säsong i La Liga!

Twitter: @pinthorp

Vilken säsong det är. Fyra lag inom fem poäng i toppen och den genomgående känslan är att det här är en titelstrid som kommer pågå hela vägen in i det sista.

Sevilla vägrar ge upp drömmen och ser garanterat sin chans att utmana om en ligatitel för första gången på över ett årtionde. Klubben borde agera och förstärka ytterligare i vinter för att ha en trupp som orkar hela vägen över 38 omgångar.

Storlagen från Madrid har vi inte ens sett från deras bästa sidor än. Atlético smyger vidare med en Antoine Griezmann som sakteliga börjar hitta storformen och en Diego Costa som efter operation väntas kunna genomföre vårsäsongen utan smärta. Det blir som ett nyförvärv i sig.

Real Madrid? Trots en svajig och rent ut sagt usel höstsäsong är laget ändå med. Bara fem pinnar efter Barcelona som leder. Det kommer knappast bli sämre. Det är omöjligt. Och det kommer förstärkas i januari.

Likväl som det är en öppen känsla kring toppstriden råder inga tvivel om att Barcelona har ett litet försprång och just nu är laget i bäst form. Levante slaktades på Ciutát de Valencia och Lionel Messi visade varför han är topp fem i världen.

Även parhästen Luis Suárez hade en väldigt bra dag på jobbet – trots att han borde gjort minst en balja till – och tillsammans har Barças anfallsduo gjort 25 ligamål. Det är fler än hela Atlético och Real Madrid gjort den här hösten.

***

Grande Joaquín firade 500 matcher i La Liga under söndagen. Veteranen lirade från start när Real Betis bortaslog Espanyol – som fortsätter falla som ett korthus i tabellen – och smyger med bakom toppkvartetten.

Betis är femma i La Liga nu, har ett av ligans starkaste försvar och fortfarande sparkapital i samtliga anfallsspelare. Det kanske blir svårt att avancera ytterligare i tabellen, men satsningen hos de grönvita börjar bära frukt även på planen.

***

Beklämmande att se hur svårt Villarreal har att landa segrar. Det har ju känts som att det vänt nu. Spelmässigt börjar Villarreal se ut som Villarreal igen efter den här tunga hösten. Men vad hjälper det? Fotboll handlar om att göra resultat. Ett bra spel löser inga problem om inte det är resultatinriktat.

Just nu är det dock väldigt mycket som går emot Villarreal. Jag tror inte på tur eller otur utan att det mer är ett sargat självförtroende som gör att spelarna inte agerar lika tryggt och skarptänkt som sig bör när matcher ska stängas.

Att ens orka ta ledningen med en man mindre borta mot Huesca (jaja, även om det är Huesca) är starkt. Att ens sabba trepoängaren i fjärde tilläggsminuten är ännu starkare.

***

Ivan Cuéllar stod för en av höstens svettigaste räddningar i fredags. Galen enhandsräddning när Brais Méndez avslutade bara någon meter från mål. Räddade en viktig pinne åt Leganés.

***

I morgon rundar vi av omgång 16. Intressant match väntar från norra Spanien där Alavés – som fallit allt längre ifrån toppen den senaste månaden – möter Athletic som fortsatt är under nedflyttningsstrecket. Lite ångestladdat ändå. Alavés vill inte klappa igenom fullständigt. Athletic måste börja vinna.

La Liga lever som aldrig förr och det är bara hänga med!

Publicerad 2018-12-16 kl 23:56

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons