Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
1v

Det här borde väl ändå vara droppen för Marcelino?

Twitter: @pinthorp

Jaha, Valencia. Hur många droppar ska behövas för att den där bägaren ska rinna över? Marcelino verkar ha fler liv än det största av kattdjur men jag kan inte se att han lyckas vända på det här.

Det är ju så bra spelare. Så mycket råtalang. Så mycket kapacitet och potential.

Men det framkommer inte överhuvudtaget.

Michy Batshuayi ser vilsen ut, Kévin Gameiro verkar mest inte trivas alls och Daniel Wass har tagit definitionen malplacerad till en ny nivå.

Det är som att förra säsongen var undantaget som bekräftat Valencia-regeln sett till de sex-sju senaste åren, snarare än ett steg i rätt riktning. Det finns ingenting att känna igen från det lag som Marcelino tränade för ett år sedan.

Nu är det förstås ingen fullständig kalabalik över en förlorad cupmatch, även om motståndet heter Sporting Gijón. Valencia kan så klart vända ett 2-1-underläge hemma på Mestalla. Men det är prestationen som gnager. Och så här illa har det varit i stort sett hela säsongen.

Just nu är Valencia inte bättre än att husera på nedre halvan i La Liga. Därför är det heller inte så märkligt att torska mot ett väldigt hemmastarkt Segunda-lag. Men det borde vara en av alla droppar som gjort att Marcelinos bägare runnit över för länge sen.

Nu skriver SuperDeporte (den lokala blaskan i Valencia) att klubbledningen kommer ge Marcelino tre matcher att vända på det här. Valladolid är näst på tur. Poängtapp där och det vore märkligt om Marcelino leder laget i cupreturen mot Sporting.

Å andra sidan har han många liv. Det har han.

***

På tal om Valencia kan man ju hoppas att Marcelino kastar in ungtupparna i startelvan även i ligaspelet. Alla väntar på att Kang-In Lee, denna vänsterfotade supertalang som kritade nytt kontrakt med Valencia i somras och kostar 80 miljoner euro att köpa loss, ska debutera i ligan.

När Denis Cheryshev är en skugga av sitt VM-jag, Gonçalo Guedes går skadad och Ferran Torres (som förvisso inte startat så värst många matcher) inte heller riktigt lyft vore det sannerligen inte mer än rätt att ge Lee möjligheten att testa sina vingar.

***

Fint att se Athletic Club tillbaka på vinnarspåret. Tre segrar och två oavgjorda under Gaizka Garitano som tränare nu. Ett mer kompakt lag där defensiven har prioriterats hårt har gett effekt tydlig effekt.

Trots att Aritz Aduriz har hittat målformen så valde Garitano den defensiva prägeln med två löpstarka och taktiskt skickliga lirare på högerkanten. De flesta hade nog valt att använda Iñaki Williams på en kant för att peta in just Aduriz i elvan som anfallare – men det visade sig vara ett genidrag att göra det motsatta från Garitanos sida. Dels också för att Iñaki är sylvass i sitt omställningsspel när han spelar som spjutspets.

Hur sjukt är det för övrigt att Williams inte nätat i ligan hemma på San Mamés på typ två år?

Nästan lika sjuk var Iago Herreríns assist från eget straffområde som blev matchavgörande för Athletic mot Celta. Målvakten Herrerín alltså. Defensiven vinner sannerligen matcher.

Publicerad 2019-01-09 kl 02:19

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons