Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Real Madrid dödade Sevillas guldhopp

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Ingen helhet som imponerar. Många detaljer att jobba på. Men likväl oerhört starkt att Real Madrid lyckas knyta ihop säcken på hemmaplan och döda Sevillas hopp om en ligatitel och själv inte helt släppa taget om detsamma.

Canteranon Sergio Reguilón fortsätter göra det bra till vänster i backlinjen och hans defensiva egenskaper har varit nyttiga. Hur länge håller han Marcelo på bänken? Champions League är inte många veckor bort nu. Då blir det intressant att se hur Santiago Solari väljer.

Som läget varit hittills verkar Madrid-tränaren inte ha några som helst problem att bänka sina stjärnor. Vilket förstås är bra efter en sån här första halva på säsongen. Det krävs ett uppvaknande ibland och det skulle inte förvåna mig om vissa spelare – Marcelo, Gareth Bale & Casemiro exempelvis – växer den här våren.

Annons

Några som redan växlat upp i Madrid-tröjan sedan nyår är Raphaël Varane och Luka Modric. Två spelare som befogat fått en del kritik men som har vänt det till något positivt i stället.

Känslan är att Real Madrid-maskinen trummar igång steg för steg i takt med att Champions League-slutspelet närmar sig. Vi har sett det förut.

***

Sevilla då? Nä, två raka 2-0-torsk senare och vi kan konstatera att det inte kommer bli något guldrace. Det höll en halv säsong och det var väldigt roligt att det höll så länge. Men truppen behöver breddas med annat än Munir El Haddadi för att kunna utmana de största i det långa loppet.

Europa League? Där kan det bära långt.

***

Marcelino gjorde faktiskt ett par lyckade byten när Valencia vände och vann på Balaídos. Den såg man inte komma.

Men nu är laget helt plötsligt uppe som tabellåtta, Rodrigo Moreno har gjort mål igen och Gonçalo Guedes har bara ett par veckor kvar av sin rehabilitering.

Annons

Eftersom både Getafe och Alavés är före i tabellen finns all anledning att supportrarna hoppas på en vår som mynnar ut i något positivt. Avståndet upp till Europa är inte så långt.

***

Atlético börjar se allt bättre ut. Skulle “operación Morata” landas finns ett häftigt sparkapital och en förmodad konkurrenssituation i vår som mycket väl skulle kunna beskrivas som mördande.

Madrid-derby om ett par veckor.

***

Vad är väl ett helginlägg utan lite Real Betis-kärlek. Eller det klart att Quique Setién drar sitt strå till stacken och är den primära anledningen till hypen och kring sättet som Real Betis praktiserar sin fotboll. Det var samma sak i Las Palmas.

Men det är också många spelare som jag personligen uppskattar väldigt mycket. Som jag nämnt flera gånger här i bloggen och kommer fortsätta nämna om prestationerna kvarstår.

Annons

Sergio Canales var ljuvlig i 3-2-segern mot Girona och fick symboliskt nog också avgöra i minut 95 på straff. Giovani Lo Celso? Sommarens bästa värvning fortsätter glöda och “hockeyassisten” till Betis 2-2 borde få ett eget pris efter säsongen. Kul också att Loren Moron fick prickskjuta in en fullträff. Anfallaren har ändå varit lite av en besvikelse och många med mig trodde mer på Moron inför säsongen. Kanske lyfter han under våren.

Ska Betis nå sina allra högsta höjder behövs en anfallare som kontinuerligt gör mål.

***

Det blir mer i veckan om ligans just nu hetaste tränare och vilka potentiella klubbar han kan hamna i nästa säsong. Inte är han kvar i alla fall. Det finns inte en chans.

Publicerad 2019-01-20 18:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto