POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
2v

Athletics lyft, Coutinhos fördärv och Ramos sjuka snitt

Twitter: @pinthorp

Sju matcher. Fyra segrar, tre oavgjorda. Blott tre insläppta mål.

Det är Gaizka Garitanos ligafacit som tränare i Athletic sedan han tog över i december. Snacka om en remarkabel uppryckning och ett lag som både ser kompakt ut men också fått allt bättre snurr på offensiven.

Iker Muniain har figurerat i en mer central mittfältsroll – delvis på grund av att Raúl García saknats – och spelar bättre fotboll än han gjort på mycket länge. Inte bara för det enorma lejonhjärta han han, utan också hans skadehistorik i åtanke så gläds jag alltid när det går bra för Muniain. En evig talang som aldrig nått sin fulla potential, tänker många. Men ack så fin fotbollsspelare än i dag.

Söndagens 1-0-seger hemma mot Betis var ännu ett imponerande steg i rätt riktning, både för Athletic och Muniain. Det var omöjligt att inte heller notera den vilda stämningen som tog över på San Mamés i andra halvlek. Det var så lite skönspel och så mycket vilja i slutskedet av matchen att det knappast liknade fotboll från Spaniens högstadivision, men det påverkade också publiken på ett engagerande sätt.

Det finns få arenor i La Liga som är byggda lika bra som San Mamés och kan framkalla samma decibel. Häftigt när det når igenom rutan så tydligt.

***

Jag skrev för ett par veckor sedan att Coutinho kanske kommit till en vändpunkt i Barcelona. Då hade han gjort 90 minuter hemma mot Eibar och stundtals varit bländande i sitt spel.

Därefter? Tre ganska lama insatser. Allra senast mot Girona. Hela hans kroppspråk skvallrar om att han inte riktigt trivs. Det känns överlag ganska uppgivet. Inga leenden, inga uppoffringar, inga positiva signaler överhuvudtaget.

När Ousmane Dembélé går skadad och Munir El Haddadi skeppats till Sevilla finns så klart inget utrymme för ytterligare spelarförluster för Barcelona. Coutinho sitter säkert. Men när mittfältare på mittfältare hämtas in för att bygga framtiden – Ajax-talangen Frenkie De Jong den senaste – kvarstår alltjämt problemet kring Coutinho. För 1,5 miljard hämtas ingen spelare som mestadels ska sitta på bänken.

Så, i vilken roll är Coutinho tänkt att spela?

***

Sevilla-Levante HT 0-0.
Sevilla-Levante FT 5-0.

Se vad ett Pablo Sarabia-byte kan få fart på ett lag.

Nu var det inte enbart hans förtjänt, utan hela Sevilla slaktade Levante i den andra halvleken. Quincy Promes gjorde mål igen och känns alltmer närmare ett ordentligt genombrott. Det är helt klart en spelare att hålla koll på.

***

Sättet Atlético 2-0-vinner hemma mot ett oerhört formstarkt Getafe är imponerande.

Nu är Diego Godín typ 20:e spelaren i truppen som blivit skadad den här säsongen, men det har än så länge inte spelat jättestor roll. Atlético vinner sina matcher och spelar lika ofladdrigt som vanligt.

Vore kul att se lagets höjd när alla är tillgängliga.

***

Vinícius Junior och Karim Benzema ser ut att finna varandra allt bättre. Många fina kombinationer mot Espanyol.

***

Han skjuter förvisso straffar sedan Cristiano Ronaldo lämnade, men oavsett vad gör Sergio Ramos sin målmässigt bästa säsong i karriären. Redan uppe på tvåsiffrigt i antal fullträffar. Hans tio mål är tangerat personbästa.

Ramos har gjort totalt 83 mål i Real Madrid. Det är ett ganska vansinnigt facit för att vara mittback trots allt. Ett snitt på mål i var sjunde match ungefär.

Publicerad 2019-01-28 kl 16:25

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå