POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
2v

"Du måste vara beredd att dö på planen"

Twitter: @pinthorp

Esto es la Copa!

“Det här är Copan”, enkelt översatt. Det är sällan den största Madrid-baserade tidningen Marca pryder omslaget om den primära rubriken med någon annat än en Madrid-koppling. Okej, visst inkluderas Getafe i Madrid-regionen men för att tala klarspråk är det majoriteten Real Madrid alternativt Atlético som får mest uppmärksamhet.

Men när Copan vaknar till liv på det sättet den gjorde på Mestalla i går kväll får Álvaro Moratas uttalanden om att “det minsann var ödet att hamna i Atlético” och utläggningen om Karim Benzemas uppåtgående formkurva stå åt sidan.

Själv såg jag bara första halvlek i går mellan Valencia och Getafe. Ett Jorge Molina-mål innan matchen knappt hunnit börja gjorde Valencias uppförsbacke oerhört påfrestande. Och som vi lärt känna Pepe Bordalás Getafe släpper laget sällan till onödiga målchanser och är ett av de bästa defensiva lagen den här säsongen.

Valencia, som varit ett sådant mörker hela säsongen, behövde göra tre mål i den andra halvleken för att gå vidare. Och samtidigt inte släppa in något förstås. Känslan var att det skulle bli en Bordalás-stängd halvlek och att Marcelino skulle få sparken på slutsignalen. Typ.

Men jäklar vilket drama som utspelade sig. Rodrigo gjorde tre “måltjuvsmål” – varav två på tilläggstid (!). Getafe-spelarna började lacka ur redan när Djene blev utvisad. Än värre blev det efter slutsignalen då det urartade inne på planen. Det lär få konsekvenser i efterhand.

Gabriel Paulista slogs blodig efter en kollision med lagkamraten Ezequiel Garay och häftade glatt ihop ansiktet efteråt.

“Du måste vara beredd att dö på planen”, skrev Garay efteråt.

Kanske är det en sådan här euforisk urladdning, både för spelare och fans, som krävs för att vända Valencias negativa trend på allvar. Laget kommer trots allt också från en stark 3-0-seger i regionsderbyt mot Villarreal.

Det gav åtminstone fansen lite hopp inför den annalkande våren.

***

På klassiskt italienskt manér väljer Villarreal att anställa gamle tränaren Javier Calleja. Han gick bara arbetslös i 50 dagar.

Luis García har inte lyckats få ordning på Villarreal och sex matcher utan resultat blev nog för den sportsliga ledningen.

Upp till Calleja att lappa ihop det här och lösa nytt kontrakt. Lika mycket upp till många spelare att titta sig i spegeln och inse allvaret i det hela. Alldeles för många som presterat långt under sin normala nivå.

***

Antonio Sanabria ut, Jesé Rodríguez in.

Som min Betis-vän Linus Lövgren yttrade sig på Twitter så känns det som en värvning som kan bli som “en ny Ricardo Oliveira eller en ny Leandro Damião”. Supportrarna hoppas förstås mer på det förstnämnda och att det ska lyfta för Jesé i La Liga igen. Har han det i sig fortfarande eller är han nästa spelare att placeras i kategorin evig talang?

Publicerad 2019-01-30 kl 15:21

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå