POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Real Madrids bästa värvning någonsin?

Twitter: @pinthorp

Att ett Real Madrid på uppgång skulle få med sig ett bra resultat från Amsterdam i går förvånade väl ingen innerst inne. Att däremot åka och vinna är ruskigt starkt och bekräftar ytterligare att det är ett helt annat Madrid att räkna med den här våren.

Förutom att samarbetet mellan Vinícius Junior och Karim Benzema fortsätter flyga är det svårt att inte stanna upp och reflektera över det faktum att Sergio Ramos spelade match 600 i ordningen för Real Madrid.

Han gör sin 14:e säsong i klubben nu. Och det klart att det går att visa upp hans mindre smickrande statistik som den mest utvisade någonsin. Men i slutet av dagen är Sergio Ramos inget annat än en vinnare.

Han har vunnit 19 titlar i Real Madrid. Har aldrig varit ifrågasatt utan alltmer självklar i sin roll, de senaste åren även som kapten, i klubben.

Bara sex spelare har tidigare nått 600-gränsen i Real. Han är dessutom bara en fight ifrån att tangera samma notering som legendarerna Fernando Hierro och Paco Gento.

Sommaren 2005 betalade Madrid omkring 27 miljoner euro för Ramos tjänster. En spelare som varit ordinarie i 14 säsonger. Numera är kapten. Har nått ikonstatus i klubben. Och verkar vilja vinna mer än någonsin trots sin redan ytterst välfyllda troféskåp.

Ibland är det svårt att stanna upp och passa på att ömma för de största spelarna när de faktiskt spelar. Det är som med Leo Messi och Cristiano Ronaldo just nu. Vi borde se så mycket som möjligt för att kräma ur precis allt. Inte gå miste om någonting.

Ramos kanske inte är på samma nivå och i sin position som mittback blir han aldrig lika spektakulär. Men han kommer tveklöst bli ihågkommen som en av de allra bästa försvararna genom tiderna. Och kanske Real Madrids bästa värvning någonsin.

***

Kul att Europa League är tillbaka i afton. Smäller ju till med några toppmöten direkt. Lazio-Sevilla hade lika gärna kunnat vara en semifinal. Celtic-Valencia känns också oerhört oviss är alla dubbelmöten som inkluderar Celtic är kittlande på sitt sätt.

Blir intressant att hur Betis pallar med att fortsätta spela två matcher i veckan. Nu har skadorna börjat hagla. Man nosar på en fin placering i ligan. Har en cupfinal att slåss om senare i februari. Är truppen verkligen tillräckligt bred för att orka med allt?

För Villarreals del och den prekära situation som råder i ligaspelet vore väl det bästa att snubbla direkt mot Sporting?

Publicerad 2019-02-14 kl 14:45

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto