POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Sämsta Messi-insatsen på väldigt länge

Twitter: @pinthorp

Jag blir inte riktigt klok på den här säsongen. Helt plötsligt ser Villarreal ut som sig bör och självförtroende-målet som gav 2-0 mot Sevilla skvallrade knappast om att laget är på nedflyttningsplats. Valencia avlossade 20 skott men inte ett enda satt i mål mot Espanyol. Girona besegrade Real Madrid på Santiago Bernabéu. Och Celta Vigo tog sin kris till nästa nivå genom att förlora 1-4 hemma mot Levante.

Det är en minst sagt händelserik helg vi kan se tillbaka på.

Dessutom svarade Leo Messi för den kanske sämsta insats, i alla fall halvlek, som jag kan minnas på väldigt länge. Oengagerad, bolltapp, straffmiss men framför allt oerhört nonchalant i både det defensiva jobbet och sitt kroppsspråk. Det var en Leo Messi som inte gick att känna igen.

Men som möjligen hade tankarna på annat håll. Barcelona har ett tufft schema framöver.

I slutet av dagen blev han ju ändå matchvinnare, hur bisarrt det än må vara, genom sitt avgörande mål mot Valladolid. Pucela förtjänade verkligen mer även om den offensiva kvalitén fortsätter vara frånvarande. Det finns en del underskattade spelare i Valladolid. Anuar är en duktig central fältare, Joaquín Fernández har potential, Jordi Masip är en målvakt som borde ha spelat i La Liga för längesen.

Med tanke på vilka lag som ligger och kravlar i bottenregionen – där framför allt Villarreal nu också visat sin högre nivå – finns det ändå risk att ana trubbel för Valladolid den här våren. Det kommer bli ett krig för att hålla sig kvar.

***

En av helgens största vinnare var Real Sociedad. Klara 3-0 hemma mot Leganés gör att laget parkerar på plats sju i tabellen. Bara två pinnar bakom Alavés som kommer fortsätta att sjunka.

Det är ett jäkligt fint lag som Imanol Algaucil förfogar över och har fått igång allt bättre sedan han tog över som tränare. Willian José har hostat upp sig ytterligare en nivå, Mikel Oyarzabal har släppts lös på ett annat sätt och den tredje länken där fram, Adnan Januzaj, ser ut att trivas bra med sin fotbollstillvaro.

Det blir nog inte Alavés som vinner den interna baskiska ligan den här säsongen trots allt.

***

Diego Simeone förlänger alltså till 2022. Ett bevis på att han är nöjd med utvecklingen och över hur saker och ting sköts.

Kul för Atlético, kul för ligan.

***

Misslyckad i Paris Saint-Germain, misslyckad i Las Palmas, misslyckad i Stoke.

Vad ger ni Jesé Rodríguez för odds att faktiskt få fart på karriären igen nu när han har landat i Betis?

Min spontana känsla är att Quique Setiéns fotboll inte gifter sig helt med Jesé och hans egenskaper. Men han ska få tid på sig att bevisa motsatsen.

Publicerad 2019-02-18 kl 12:51

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå