POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
2v

Matchen mot Barcelona sa allt om säsongens Villarreal

Twitter: @pinthorp

Matchen mellan Eibar och Levante som slutade 4-4 i höstas tillhör helt klart en av säsongens galnaste, där Borja Mayoral tryckte in kvitteringen på tilläggstid.

Även Real Betis-Celta Vigo 3-3 poppar upp i skallen som en av säsongens sjukaste matcher när jag reflekterar och tänker tillbaka rent spontant. Den innehöll det mesta inklusive en Betis-upphämtning på slutet – som ändå höll på att gå i kras då Iago Aspas hann med ett ribbskott innan matchen deklarerades som över.

Men ingen kan ändå uppnå nivån av böljande, dramatik och sanslöst avslut som matchen mellan Villarreal och Barcelona i går. En match som egentligen sa precis allt om Villarreals 2018/19. Perioden från Samuel Chukwuezes reduceringsmål i mitten av den första halvleken och en bra bit in i andra är närmast lysande. Villarreal spelar ju på ett sätt som kan beskrivas lite som hur Juan Román Riquelme var som spelare. Briljant nästan långa stunder, men också ett risktagande som bidrar till svängdörrar i defensiv riktning.

Mot Barcelona har inget lag i världen råd att släppa till för mycket. Då smäller Leo Messi in en frispark i krysset trots att målvakten står parkerad i just det hörnet. Då plockar Luis Suárez fram ett vänsteravslut som är sabla imponerande.

Att Villarreal lyckas hämta upp ett 0-2-underläge, göra fyra (!) raka mål, men sedan tappa segern på tilläggstid är så mycket marginal-Villarreal det kan bli den här säsongen.

Men nog borde, och måste, det räcka för ett nytt kontrakt. Det är omöjligt att det här laget inte ska ta tillräckligt med poäng för att hålla sig kvar.

***

Getafe med nytt poängtapp. Löste “bara” 1-1 borta mot Espanyol.

***

I kväll rullar fighten om den åtråvärda fjärdeplatsen vidare. Jag tar framför allt sikte på Mestalla där Valencia tar emot Real Madrid. Ett klassikermöte som innehåller otroligt mycket prestige.

Det är också från och med i kväll som delar av Mestalla kommer att tystna. Anledningen? En protest skickad i riktning mot Valencias sportsliga ledning.

Det är Curva Nord, som sedan återkomsten till arenan för ett antal år sedan sett till att Mestalla varit en av de mest högljudda och livliga arenorna i hela Spanien, som reagerar. Det är ett missnöje som behandlar biljettpriser, dålig planering för supportrarna till bortaresor och tomma ord från ledningen gällande tifon på Mestalla inför säsongen. Men det är bara små delar i en stor konflikt som sträcker sig flera år tillbaks i tiden.

Vi får se hur Valencias styre replikerar på det hela eller om den norra kortsidan på Mestalla förblir tyst resten av säsongen.

Publicerad 2019-04-03 kl 16:54

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå