Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En derbyhelg som levde upp till förväntningarna

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Vilken blytung seger Marcelino åkte och hämtade på sin gamla hemmaarena i går.

Om vi bortser från den rejäla plumpen borta mot Rayo senast har Valencia mycket med sig i nuläget. Jag vet inte hur många gånger laget har avgjort på tilläggstid, men det är mer ofta än sällan och en egenskap som lag som verkligen bör hyllas.

Nu var Valencia förvisso i ett läge där 1-1 på bortaplan i ett dubbelmöte är mer än godkänt. Men två snabba mål när klockan tickat över 90 minuter och läget är helt plötsligt annorlunda. Inte ens en 2-0-seger för Villarreal räcker på Mestalla för avancemang nästa vecka.

Annons

Och även om Valencia aldrig är att lita på vore det nästan för sinnesrubbat att kollapsa på det sättet.

Det här ska vara stängt. Valencia ska inte kunna förlora den här semifinal-platsen.

Dessutom många bra gensvar för Marcelino efter torsken i Vallecas. Gonçalo Guedes är i sin bästa form den här säsongen, Denis Cheryshev har sett allt piggare ut, Neto är alldeles kanon i målet och även Francis Coquelin är tillbaka från sitt skadebesvär.

För att inte förbise Daniel Wass klassavslut fram till 2-1.

***

Barcelona gjorde jobbet på Old Trafford. Inga insläppa mål. Ett bra resultat inför returen.

Det var många röster som höjdes i framför allt den andra halvleken kring Barças återhållsamhet. Viljan att inte gå för ett 2-0-mål. Varför, egentligen?

Jag tror Ernesto Valverde lärt sig läxan sedan debaclet i Rom förra säsongen. Att få med sig en 1-0-viktoria från bortagräs inför en retur är ett kanonresultat. Och med tanke på vad Manchester United trots allt lyckades med i Paris för några veckor sedan tror jag inte Barcelona kommer underskatta till ens den milda grad i returen på Camp Nou.

Annons

Halva benet i semifinalen.

***

Diego Costa får alltså åtta matchers avstängning för att verbalt ha förödmjukat domaren i matchen mot Barcelona. Åtta matcher!

Dels fyra för själva kommentaren, dels fyra för att han vidrör domaren efter att det röda kortet visats upp.

Hur ofta touchar inte spelare en domare under en match?

Ska det vara nolltolerans mot den typen av agerande måste det vara konsekvent. Att Diego Costa stängs av åtta matcher känns oerhört hårt och spiller även över på nästa säsong.

Sedan går det förstås inte försvara aktionen i sig. Costa satte sitt lag i skiten i ett läge när det gällde allra mest. Men åtta matcher? Väl hårt och då borde fler spelare stängas av för liknande förseelser.

***

Helgens höjdpunkt i Spanien hittar vi så klart i södra Spanien och Andalusien.

Det stander Sevilla-derby och eftersom båda lagen är indragna i striden om Europa-platser blir det en extra addition och krydda till ett derby som annars behöver väldigt lite för att vara elektriskt.

Annons

Senast lagen möttes i ligan på Ramón Sánchez Pizjuán vann Betis med 5-3. Fullständigt sanslös match.

Får vi bara se något liknande i underhållning så blir åtminstone jag nöjd. Stalltipset är ändå att Sevilla reser sig från sitt svaga 2019 och grejar det här.

***

Celta Vigo, obesegrat sedan Iago Aspas comeback. Har gjort nio mål framåt. Aspas har varit direkt involverad i sju av målen.

Sinnessjukt facit!

Trots att Aspas har missat tio matcher i ligan har han varit involverad i 42 procent av alla mål.

På lördag åker Celta till Metropolitano och möter Atlético som är svårt att placera i nuläget. Uppgivet efter förlusten i Barcelona senast och missad chans på ligatiteln eller är det möjligen någonting som kan vändas till revanschlusta inför slutspurten och i kampen om att hålla Real bakom sig i tabellen?

Annons

Motivation slår ofta klass i sådana här lägen. Jag räknar inte med att Atlético får en enkel resa, ska det bli hemmaseger kommer Diego Simeones mannar få kriga för det. Minsta underskattning eller återhållsamhet kommer straffa sig.

Publicerad 2019-04-16 12:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto