POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Betyg på La Liga-lagen 2018/19 – Del II

Twitter: @pinthorp

Då fortsätter jag min betygsättning av La Liga-lagen 2018/19 och traskar vidare till den övre halvan. Del I hittar ni här.

10. Real Betis – 5

Hade Betis haft en Cristhian Stuani eller en Iago Aspas hade det förmodligen varit fem placeringar upp. En trupp alldeles för bra för att parkera i tabellens mitt. Ett av ligans spelskickligaste mittfält men saknat slutprodukt.

Bästa spelare: Sergio Canales.

***

9. Real Sociedad – 6

Stundtals mellanmjölk, stundtals riktigt bra. Finns säkert en del supportrar som hoppades på lite mer, men sett till truppen ändå en ganska okej säsong för Real Sociedad.

Bästa spelare: Mikel Oyarzabal.

***

8. Athletic Club – 6

Katastrofhöst och sensationell vår. Höll på att räcka hela vägen till en Europa-plats men föll på målsnöret. Bevisade ändå vilken kvalité som finns i truppen. Har en stark elva men lite för dålig bredd för att kunna hålla en jämn nivå.

Bästa spelare: Iñaki Williams.

***

7. Espanyol – 8

Inledde fantastiskt bra, hamnade i en evighetsdipp men avslutade ännu mer fantastiskt vilket ledde hela vägen till Europa. En skön mix med unga och många egna produkter och en del “avdankade” spelare. Ett par riktigt lyckade värvningar därtill. I slutändan en av klubbens starkaste säsonger på 2000-talet.

Bästa spelare: Mario Hermoso.

***

6. Sevilla – 5

Var alltså tvåa i La Liga före nyår. Slutar med sparkad tränare och sexa i tabellen. Några enskilda prestationer sticker ut, men helhetsbetyget blir inte högre efter den kollapsen.

Bästa spelare: Pablo Sarabia.

***

5. Getafe – 9

Det känns ju hemskt att inte ge Getafe högsta betyg efter den här säsongen. Men när laget trots allt hade allt i egna händer för att spela Champions League nästa säsong blir det så. Hur som helst en fantastisk historia. Sjätte lägst budget, en tränare som präntat in en praktdefensiv och tre ålderstigna anfallare som producerat hela säsongen. Utropstecknet!

Bästa spelare: Djené Dakonam.

***

4. Valencia – 7

Kanske något lägre om vi bara pratar ligaspelet, men det är svårt att helt förbi se hur Valencia avslutade den här våren genom att piska Barcelona och lyfta Copa del Rey-pokalen. Det blev en historisk vår för Valencia, även om hösten var förjävlig, innehöll alldeles för många kryss och avsaknaden av en riktig målskytt hämmade laget många gånger.

Bästa spelare: Dani Parejo.

***

3. Real Madrid – 2

Aldrig har väl mellansäsong varit mer adekvat för att förklara Real Madrids 2018/19. Vad var det ens vi tittade på?

Bästa spelare: Karim Benzema.

***

2. Atlético Madrid – 6

Fortfarande starka men nådde aldrig topparna som truppen trots allt skvallrade om. Offensivt väldigt lidande av Diego Costas skada (och bristande målproduktion när han väl spelade) och Thomas Lemars underprestation (eller är han bara en bluff?). Ändå en trygg andraplats och framför lokalantagonisten för andra säsongen i rad vilket inte är fy skam.

Bästa spelare: Jan Oblak.

***

1. Barcelona – 8

Svårt att betygsätta. Kommer bli ihågkommen som en halvdan säsong i och med debaclet i Champions League och Copa-förlusten mot Valencia. Just i ligaspelet var det däremot aldrig någon diskussion. En av de mest överlägsna triumferna de senaste åren.

Bästa spelare: Lionel Messi.

 

Publicerad 2019-06-05 kl 01:28

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto