POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Blick mot La Liga 2019/20 - del 1

Twitter: @pinthorp

Nu har vi 20 lag klara, men långt ifrån redo, till La Liga-säsongen 2019/20. Det är pågående semester för spelarna men i klubbhusen är förberedelserna i full gång, inte minst för de sportsliga ledningarna när det gäller att sätta trupperna innan allvaret tar sin början.

Innan bloggen går på några veckors semester tänkte jag slänga en blick framtiden och vad jag anser att klubbarna behöver göra innan ligaspelet drar igång. Vi tar det i alfabetisk ordning för enkelhetens skull.

Här kommer del 1.

ALAVÉS
Behöver framför allt hitta en skicklig ersättare till Abelardo som kan fortsätta på den inslagna vägen med en mer pragmatisk fotboll. Är Asier Garitano rätt val? Möjligen. Hade ingen lyckad höst i Real Sociedad förra säsongen och har höga krav på sig. Kan bli svårt att få ha kvar Jony Rodríguez som var navet i anfallsspelet förra säsongen men bara på ett lånekontrakt, och där behöver en högkvalitativ ersättare hämtas, annars blir den offensiva kreativiteten lidande. Spontana känslan just nu är att Alavés går en kämpig säsong till mötes.

ATHLETIC
Iñaki Williams, Iker Muniain & Ibai Gómez ska styra offensiven för Athletic och det är en trio som en bra dag kan skapa oreda med vilket försvar som helst. Truppen har varit något tunn men Athletic har ett fortsatt ganska ungt lag som står sig starkt. Det är dags att många av de yngre tar nästa steg. Sker det i symbios med Gaizka Garitanos fortsatta utveckling från tränarbänken och skadorna är frånvarande har Athletic en högre tabellplacering i sig.

ATLÉTICO MADRID
Generationsväxling pågår. Dags för Koke, Saúl & Jan Oblak att ta ännu större ansvar. Dags för den sportsliga ledningen att verkligen leverera på transfermarknaden för att ersätta spelarna som lämnat. Den trygga grundstommen finns inte att falla tillbaka på längre. Kan bli ett mellanår. Men den viktigaste pusselbiten, Diego Simeone, är fortsatt kvar. Ett av de mest spännande lagen att följa i höst.

BARCELONA
Efter Copa del Rey-finalen var jag tvärsäker på att Ernesto Valverde skulle få lämna sin post. Än så länge är ingen ersättare presenterad, och det vore märkligt om dröjde. Oavsett vad har Barcelona ett fantastiskt lag på pappret. Mittfältet spetsas till med Frenkie De Jong. Ansluter inte Antoine Griezmann blir det nog en återkomst för Neymar (inte kan det väl finnas plats för båda, även om det spekulerats kring det?) och laget kommer vara ännu spetsigare än förra säsongen. Ur ett långsiktigt perspektiv hade en central anfallare som kan konkurrera med Luis Suárez, eller i alla fall vara en naturlig ersättare vid behov, varit rimligt att gå efter.

CELTA VIGO
Måste titta sig själv i spegeln och hitta tillbaka till grunderna. Ett långsiktigt tänk med en tränare som inte bara är på plats för att vinna nästa match utan för att bygga för framtiden. Allt kan inte kretsa kring Iago Aspas. När stjärnspelaren nästan blir ett problem för att han är så viktig är det något som är snett.

Publicerad 2019-06-25 kl 22:51

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto