POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Barça har sju mittfältare till två positioner – hur går det ihop?

Twitter: @pinthorp

Vissa lirare har knappt hunnit tillbaka från semestern och nästa vecka är det ligapremiär. Ingen rast, ingen ro. Men gatan vad härligt att de hejdlöst gråa träningsmatcherna snart bara kan läggas åt sidan. Även om Diego Costa bokstavligen sparkade igång säsongen i vad som knappast tenderade att likna en vänskaplig batalj mot Real Madrid så har det i stora drag känts väldigt avskalat och halvdant.

Snart börjar allvaret. Och då gäller det att vara med från start.

Men det är också mycket som ska ske innan dess, eller i alla fall innan transferfönstret stänger. Vad gäller de största klubbarna så råder väl mest tveksamheter i Real Madrid. Det är ett par löneposter som behöver försvinna från truppen. James Rodríguez och Gareth Bale verkar väldigt oönskade av Zinedine Zidane – som i sin tur pressar ledningen om att Paul Pogba är den stora nyckeln för att spetsa till truppen.

Det kommer ske saker och ska det bli en Pogba-affär behöver det ske snabbt, innan det engelska fönstret stänger. Kan inte Manchester United få in en ersättas har jag svårt att se fransmannen lämna den här sommaren.

I grannklubben Atlético råder det mer lugn för tillfället. Truppen känns ganska satt, laget har fem av fem segrar under försäsongen och den nya defensiven ser så här långt bra ut. Dessutom ser jag extra mycket fram emot att se mer av João Félix. Han har någonting speciellt över sig.

I Barcelona då? Där finns det också ett par spelare som behöver ta exit-dörren innan säsongen drar igång på allvar. Det kan inte finnas plats för Philippe Coutinho. Och hur många centrala fältare ska egentligen husera i den där truppen?

Jag kan inte dra mig till minnes att det varit så tätbefolkat på ett Barça-mittfält tidigare. Ernesto Valverde har poängterat att Sergi Roberto mestadels kommer användas som mittfältare den här säsongen (unge högerbacken Moussa Wagué har flyttats upp permanent från B-laget). Stortalangen Riqui Puig har tagit ett stort steg närmare A-truppen, som Carles Aleñà redan är en del av. Rafinha är fortfarande en Barcelona-spelare. Arturo Vidal finns där. Arthur och Ivan Rakitic likaså. Frenkie De Jong är knappast värvad för att inte spela.

Det må vara en lyxproblem men likväl något som kan skapa problem. Konkurrens är bra till en viss grad. Just nu är det ett par för många som ska slåss på det där mittfältet – för jag kan inte tänka mig att Valverde ska experimentera med ett nytt spelsystem när han samtidigt har en del tuppar i anfallslinjen som garanterat kommer spela.

Ett par spelare behöver lämna det där mittfältet innan september. Det känns som ett omöjligt uppdrag för Valverde att hålla samtliga nöjda.

***

Jäkla imponerande tal av Leo Messi inför Barças årliga Gamper-match för övrigt. Trygg och vältalig inför hundratusentals supportrar på Camp Nou.

“Värdesätt ligan mer”, var en passning.

Vilket inte är svårt att begripa. Barcelona har i princip prenumererat på ligatiteln men fansen har ändå suktat efter mer.

Det är pressande att spela i en klubb där supportrarna aldrig blir riktigt nöjda.

***

Fantastiskt kul att Alexander Isak har fått en bra start på sin tid i Real Sociedad. Målen har avlöst varandra och det bådar gott inför ligapremiären borta mot Valencia.

***

John Guidetti då? Fortsatt kvar i Alavés och det blir intressant att se om så är fallet även i september. Ryktades om Huesca vilket känns högst otroligt.

Skulle Guidetti lämna Alavés i det här skedet har jag oerhört svårt att han skulle falla en division. Antingen kvar i La Liga eller möjligen en flytt till ett annat land.

Min känsla är spontant att han kommer fungera bra i Asier Garitanos pragmatiska spelmodell som en spjutspets. Låt oss hoppas att han håller sig skadefri den här säsongsinledningen och i alla fall får en rättvis start. Då tror jag vi kommer få se mer av Guidetti den här hösten.

Publicerad 2019-08-06 kl 15:40

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå