Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Fem rubriker inför La Liga 2019/20

Twitter: @pinthorp

Dagen är kommen. Premiären är bara några timmar bort.

I kväll sparkar La Liga-säsongen 2019/20 igång och sannerligen med dunder. Klassiskt möte mellan Athletic och Barcelona, två av tre lag som aldrig ramlat ur La Liga (gissa vilket det tredje är..?), på katedralen San Mamés.

Det återstår en del av transferfönstret och en del saker lär ske, men det stänger inte möjligheten att spekulera fritt inför det som väntar. Jag har tittat i spåkulan och sett följande.

Utropstecken!
Jag tror båda elefanterna uppe i Baskien kommer göra mer stabilt avtryck än förra säsongen och vara med och slåss om Europa-platser. Athletic har förlängt med Iñaki Williams (ett blygsamt avtal som sträcker sig till 2028) vilket kommer bli gult värt. Han måste vara kvar om Athletic ska hålla sig i toppskiktet. Real Sociedad har bredare trupp än på länge och kanske störst potential sett till trupp i hela ligan. Två lag att kolla in.

ANNONS

Frågetecken?
Zinedine Zidanes lagbygge. Det kan bli en fullträff. Det kan bli fiasko. Jag tror säsongsinledningen blir oerhört viktig, samtidigt som Zidane kommer få mer tid än övriga tränare att reparera misstag om resultaten går emot. Jag sätter också ett stort frågetecken kring Espanyol, som tappat alldeles för mycket utan att ersatt tillräckligt starkt. Hur ska laget kunna slåss på två fronter utan att fallera i ligan?

Svenskarna
Vi får kika uppe i Baskien för att komma åt svenskarna i La Liga. Alexander Isak ska ta sig an utmaningen i Real Sociedad och konkurrensen är nog tuffare än många tror. Det är ett bra lag han har kommit till. Däremot bådar hans fina försäsong väldigt gott och räkna med att han får sina chanser tidigt för att bevisa sig på den här nivån. Både på kort men framför allt lång sikt tror jag Isak kommer leverera starkt i Real Sociedad.

John Guidetti har fått en ny tränare i Alavés. En tränare jag tror kan passa Guidetti. Förutom några svaga rykten har det överlag varit ganska svalt kring Guidetti i sommar. Kanske bra. Han har haft otur ett par säsonger i rad med skador som förstört säsonginledningen för honom. Nu hoppas jag hans fysiska form är med honom och att han får en chans att verkligen ta plats i Alavés. Det kommer bli en nyckelsäsong för Guidetti.

ANNONS

Transferkollen
Hypen och intresset för João Félix fanns redan innan han kritade på för Atlético. Men efter att ha följt honom under försäsongen har det ökat radikalt. Det här är en spelare av speciell karaktär. Han har en bolltouch som är fantastisk och ser ut att älska varje sekund på planen. Jag tror han blir ett fynd, trots prislappen.

Därtill måste jag slå ett slag för Celta Vigo. Indraget i bottenstriden i våras, nu har klubben plockat in både Santi Mina och Denis Suárez, som sett till kvalité hade tagit plats i “större” klubbar. Tillsammans med Iago Aspas framåt ser det onekligen bra ut.

Så går det!
Jag håller Barcelona som favorit. Atlético som främsta utmanare men tror samtidigt på en jämnare guldstrid och definitivt att Real Madrid inte halkar efter som ifjol.

Valencia håller jag klart högst där bakom. Många lag utmanar om övriga Europa-platser. Leganés, Granada, Valladolid, Alavés & Mallorca är den kvintett jag främst tror får slita med näbbar och klor för att hålla sig kvar.

ANNONS

Framför allt ska det bli kul att se alla nya lagbyggen. Alla nya unga förmågor som ska ta nästa steg. All fin fotboll vi har att vänta oss.

Som ni säkerligen inte missat är det numera C More som äger rättigheterna till ligan (inklusive Serie A & MLS) vilket är väldigt kul. I kväll dundrar vi igång med premiären och hela helgen är fullmatad med matcher. Celta-Real Madrid följt av Valencia-Real Sociedad blir finfin lördagsunderhållning.

Publicerad 2019-08-16 kl 13:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto