POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

En ljummen sista dag på transfermarknaden

Twitter: @pinthorp

Det sades att Rodrigo Moreno var klar för inte mindre än tre klubbar de sista dagarna av transferfönstret, men nu har vi ritat in tredje september i kalendern och Rodrigo är fortfarande en Valencia-spelare. Inte heller Ángel Correa blev såld, trots ivriga rykten som framför allt placerade honom i Milan.

Det som jag hade på känn skulle bli en ganska hektisk och händelserik sista dag på transfermarknaden med de spanska glasögonen på, blev i stället en ganska ljummen föreställning.

Den kanske mest spännande övergången är Rafinha till Celta Vigo. Brassen som inlett säsongen bra och spelat samtliga matcher för Barcelona kommer nu “hem” till Vigo, där han bodde som grabb när farsan Mazinho var aktiv i Celta. Han var dessutom på framgångsrikt lån i klubben säsongen 2013/14.

Jag har redan uppat Celta inför säsongen och det här försämrar knappast lagets kvalité. Det finns fortfarande vissa frågetecken bakåt, men på pappret har Celta en av de starkare trupperna. I alla fall i offensiv riktning. Det ska nog inte heller underskattas att så många spelare är ifrån Vigo-trakten. Varken Iago Aspas, Brais Méndez, Denis Suárez eller Santi Mina (den kvartett som tillsammans med Rafinha är tänkt att leda offensiven) kommer inte längre än max tre mil från staden. Jag förutspår ett underhållande Celta att följa framöver.

Vad kan vi övrigt konstatera från det här sommarfönstret? Sevilla har rekryterat flest spelare, hela 14 nya har beträtt Ramón Sánchez Pizjuán för att försvara den vitröda tröjan.

Athletic lyckades med bedriften att varken spendera en ynka peng på nyförvärv eller få in någonting på spelarförsäljningar. Däremot har klubben blivit av med ett par stora löneposter (exempelvis lagkaptenen Markel Susaeta, som fortfarande står utan ny klubbadress), men har också skrivit monsteravtal med Iñaki Williams. Likväl symboliserar det väldigt mycket vad Athletic står för att inte agerat alls under fönstret. Fint på något sätt. Det gnuggas på.

Mest pengar har annars Real Madrid spenderat. Lite över 300 miljoner euro. I runda svängar tre miljarder då, om vi avrundar slarvigt. Ferland Mendy imponerade förvisso mot Villarreal senast, men annars har nyförvärven en del att börja betala av.

Summa summarum är det skönt att vi nu kan stänga transferkarusellen för den här gången. Nu stundar ett landslagsuppehåll innan ligafotbollen sätter högsta fart igen om ett par veckor.

Publicerad 2019-09-03 kl 15:15

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå