POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4v

Defensiven kan bära Sevilla långt – men vem ska göra målen?

Twitter: @pinthorp

De senaste åren har Sevilla haft förtvivlat svårt att vinna på bortaplan i ligaspelet. Förra säsongen bärgades endast fem segrar. Säsongen dessförinnan sex vinster. Och då var det i sig ett litet steg framåt jämfört med ännu tidigare.

Nu toppar Sevilla La Liga efter fyra spelade omgångar. Men vad som verkligen indikerar på att saker och ting redan i ett tidigt skede börjat falla på plats är facit på bortaplan. Sevilla har redan spelat tre matcher på bortagräs – vunnit samtliga. Dessutom inte släppt in ett enda mål i någon av de tre segermatcherna.

Det är alldeles för tidigt för några större slutsatser kring Julen Lopeteguis lagbygge. Men vi kan konstatera några saker. Kontinuitet har varit och kommer bli viktigt för att bita sig kvar i toppen. Laget har färre skott emot sig jämfört med tidigare vilket är ett fall framåt. Och redan nu går det peka på flera värvningar som känns urklippta ur Lopeteguis fotbollsbok.

Joan Jordán kanske personifierar det hela bäst. Är det sommarens största fynd rent av? För det priset han värvades för (14 miljoner euro) har jag svårt att ens hitta en rimlig utmanare.

Sergio Reguilón har varit fantastisk på sin vänsterbacksposition. Nantes-rekryteringen Diego Carlos ser solid ut bredvid Dani Carriço, Fernando kommer bli jätteviktig i den rollen som ankare på mittfältet och Lucas Ocampos kan säkerligen lyfta till högre höjder om han fortsätter få förtroende.

Ska Sevilla fortsätta hålla sig i toppskiktet krävs det dock att nyckelspelarna håller sig skadefria. Truppen är ganska bred, men sett till spetskvalité finns det några spelare som blir tuffa att ersätta. Som i mittförsvaret. Som på det defensiva mittfältet.

Dessutom finns ett frågetecken kring anfallspositionen. Chicharito har kommit men nja, det kittlar inte riktigt. Har svårt att se att han kommer revolutionera. Luuk de Jong? Värvad för att göra mål men har inte övertygat hittills.

Det här trygga och stabila Sevilla som vi sett under säsongsinledningen lovar gott inför framtiden. En stabilare defensiv som inte faller igenom blir nyckeln för att ta en Champions League-plats. Men ska Sevilla utmana ännu högre upp i tabellen så kommer det krävas en pålitlig målskytt.

Jag är tveksam om Luuk de Jong eller Chicharito kommer uppfylla de kraven.

***

På andra sidan staden gjorde Real Betis en klassisk insats hemma mot Getafe i går kväll. Straffmål i baken och utvisning på William Carvalho innan halvtimmen var spelad. Kyss och god natt.

Nu lyckades ändå Betis hämta upp underläge och rädda ett kryss, men det är skrattretande hur laget ständigt kan se så bra ut på pappret men ha det förtvivlat svårt att få det att fungera.

Mäktigt ändå att se Joaquín rulla in 1-1 från straffpunkten i sin 400:e match för Betis. Dessutom tangerade han rekordnoteringen på 307 La Liga-matcher för klubben.

Jag kan inte tänka mig en bättre ambassadör för en klubb än Joaquín. Personifierar verkligen engagemang och ödmjukhet. Det sägs att klubben pratas om att förlänga kontraktet och måtte det vara uppgifter som stämmer. 38 är ingen ålder. Du ska spela till 45, minst.

***

Getafe för övrigt, förra säsongens succélag, står bara på tre poäng så här långt. Däremot lovade insatsen på Benito Villamarín väldigt gott.

Att Getafe fått behålla nästan hela laget från förra säsongen och adderat med smarta nyförvärv (Marc Cucurella ser jättefin ut och har gått rakt in i startelvan) gör att laget på pappret är för bra för att involveras i någon bottenstrid. Sedan har större under skett, fråga bara Villarreal. Men min gissning är att Getafe – trots tufft spelschema när det nu vaknas Europa-spel – kommer lyfta i tabellen.

Publicerad 2019-09-16 kl 12:49

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå