POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
6v

Real Sociedad är La Ligas mest spännande lag

Twitter: @pinthorp

Tredje raka segern för Real Sociedad som i går slog Alavés. Kanske den mest självklara insatsen i La Liga så här långt. Bristfälligt motstånd? Ja, Alavés framstår som ett av ligans sämsta lag just nu och Asier Garitano ligger bra till för att bli förste tränare att få sparken. Men samtidigt ska vi komma ihåg att samma Real Sociedad slog Atlético Madrid för bara ett par veckor sedan på ett nästan lika övertygande sätt.

Jag har sett för lite fotboll ifrån England, Tyskland och Frankrike den här hösten, och kan således inte dra alla storligor över en kam, men jag kan i alla fall konstatera att Real Sociedad är La Ligas mest spännande lag just nu. Och garanterat ett av Europas.

I går ställde Imanol Alguacil upp med en startelva under 25 i snittålder. Då var Alexander Isak (20), Igor Zubeldia (22), Aihen Muñoz (22), Modibo Sagnan (20) & Ander Barrenetxea (17) några av de som inte utgjorde en del av den elvan.

Det finns sanslöst mycket potential i det här laget, men många av de yngre spelarna är redan väldigt etablerade. Ska vi lita på utvecklingskurvan de senaste två-tre säsongerna kommer Mikel Oyarzabal, Mikel Merino, Igor Zubeldia & Diego Llorente knappast bli sämre. Det är spelare som alla har kapacitet att spela i europeiska topplag. Eller vara med och befästa Real Sociedad som ett lag i det spanska toppskiktet.

Det jag har sett av La Real så här långt skvallrar om ett lag som inte bara kommer vara med och nosa om Europa-platser utan kommer utmana ännu högre upp. Till skillnad från exempelvis lokalkonkurrenten Athletic, som kanske har en lika bra startelva på pappret, har Real Sociedad en helt annan bredd. Dessutom den där detaljen som vi hela tiden kommer tillbaka till: potentialen. Det finns stor chans att en eller flera spelare i Real Sociedad tar lite större kliv än väntat redan den här säsongen.

Jag tycker också att samtliga nyförvärv har acklimatiserat sig väldigt väl. Alexander Isak har fått en kanonstart, energibatteriet Portu har redan etablerat sig som en startgubbe och Nacho Monreal är jag övertygad kommer bli en vital förstärkning. Kanske kan konkurrenten Aihen Muñoz bli bättre på sikt, han är trots allt en av de där talangfulla spelarna i truppen, men just nu behövs lite erfarenhet i det här laget. Monreal har anslutit i precis rätt läge och det kommer märkas.

Martin Ødegaard då? Jag vet inte vad som kan sägas mer. Grabben är sannerligen på riktigt. Jag får lite den där känslan som Diego Maradona hade kring Pablo Aimar en gång i tiden. Den ende han kunde tänka sig att betala pengar för att se spela fotboll.

En liten skarv kanske, men norrmannen har verkligen varit förtrollande bra. Ligans bästa spelare i ligans mest spännande lag.

Sevilla-Real Sociedad kommande söndag blir något.

***

Herregud vilket kaos som råder i Valencia. Både på och utanför planen. Utanför har Peter Lim & kompani inlett nästa steg i sin utrensning i och med att chefsscouten Pablo Longoria (som anslöt från Juventus så sent som februari 2018) fått lämna sin post.

Det är en sällan skådad splittring som råder runt klubben, där VD:n Anil Murthy mest framstår som feg och rädd för att ta en strid. Hans ageranden kring den här soppan har varit tvivelaktiga och i nuläget tror jag ingen riktigt vet vad som lurar runt nästa hörn.

För truppen och för framtiden tror jag Champions League kan bli en räddning. Tar sig laget vidare kommer spelarna vilja vara kvar, både för klubbens bästa och för sina personliga karriärer. Går höstens resultat däremot åt fel håll kan det bli en negativ dominoeffekt på allt strul som ägaren Peter Lim har orsakat. Då finns det risk att flera spelare tappar hoppet och vill ta sig vidare.

Just fotbollslivet rullar väl också så där för Valencia just nu. Tappad 3-1-ledning till kryss mot nya rivalen Getafe (kaosscenerna när Valencia slog El Geta i Copa del Rey förra säsongen har levt kvar) men en straffsituation på slutet där vi kan vara överens om att Marc Cucurella använde armen för att förhindra bollen från att gå i mål.

En situation som personifierar allt kring Valencia just nu. Det är inte mycket som går vägen.

Publicerad 2019-09-27 kl 11:37

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå