Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rädslan att förlora var större än viljan att vinna

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Jag är väldigt imponerad av det Sevilla visade upp hemma på RSP i går. Efter en hemsk vecka med hemmaförlust mot Real Madrid följt av en blytung torsk borta mot Eibar (tappade 2-0-ledning på en kvart) fanns en överhängande press att slå tillbaka när ligans formstarkaste lag var på besök.

Karaktären som Julen Lopeteguis lag visade mot Real Sociedad var hundraprocentig. Vilken sanslös energi direkt på visslan, men hela tiden på rätt sida om gränsen till övertagg.

Lucas Ocampos har blivit varm i kläderna. Vilken attraktion han kommer bli i La Liga den här säsongen. Nolito då? Ja, 32-åringen har banne mig en sista vers att ljunga ut. Framför allt är jag fortsatt mäkta imponerad av Sevillas mittfält lett av Éver Banega men där nyrekryterade trion Fernando, Joan Jordán & Óliver Torres kommer bli extremt värdefulla den här säsongen.

Annons

Allt sitter inte än för Sevilla. Det saknas fortfarande en “nummer nio”-spelare som kliver fram och gör mål när övriga inte har en bra dag. Men med frenesin och den farten som laget visade upp på hemmaplan i går kommer få lämna Ramón Sánchez Pizjuán med poäng.

***

Helgens stora match spelades så klart i Madrid.

El Derbi hade inramningen, stjärnorna, ångesten och kvalitén på förhand. Alla ingredienser som krävs inför en derbybatalj. Men som vi sett så många gånger förr i El Derbi Madrileño blev rädslan av att förlora större än viljan att vinna.

Två lag som ändå är helt okej med ett kryss. Som kan tugga vidare utan att se konkurrenten springa i väg för långt.

För den neutrale som var ute efter underhållning blev det snudd på för tillknäppt.

***

Iago Aspas, Santi Mina, Denis Suárez, Brais Méndez. Det kryllar ju av offensiv kvalité.

Annons

Men så här långt har Celta producerat fyra mål framåt på sju matcher. Det är den sämsta noteringen för klubben sedan säsongen 1992/93.

Och då är kanske den offensiva kvalitén på individuell basis den bästa på ett decennium.

Något står inte rätt till uppe i Vigo.

Förbereder klubben ett anställningsavtal för Marcelino redan nu?

***

Nu när Asier Garitano lyckades leda Alavés till tre viktiga poäng borde David Gallego vara den tränare som ligger sämst till. Espanyol-magistern har ett lag som på pappret inte borde ha med en bottenstrid att göra men som just nu ser ut som ett lag som kommer få slita sitt hår över 38 omgångar för att undvika nedflyttning.

Personifieras väl genom sommarvärvningen Fernando Calero, som var tänkt att ersätta Mario Hermoso. Varit bedrövlig så här långt. Med rena individuella misstag redan kostat Espanyol flera mål.

Annons

***

Omgångens allra mest imponerande insats stod ändå Valencia för. Inbördeskriget i klubben till trots, ute på planen tog sig spelarna i kragen och åkte till San Mamés och nollade Athletic.

Trots skador på en handfull nyckelspelare och trots den perplexa formsvackan hos flertalet spelare (Gonçalo Guedes som frontman) gjorde Los Ché jobbet och lyckades bärga tre poäng. För första gången under Albert Celades en starkare defensiv insats och någonting att bygga vidare på.

För övrigt måste Maxi Gómez fortsätta spela i anfallet. Inga mål mot Athletic, men en spelartyp som behövs.

Publicerad 2019-09-30 13:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto