Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vill inget lag vinna La Liga?

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Jaha, då var fjärde tränarbytet i La Liga ett faktum. Efter Marcelino (Valencia), David Gallego (Espanyol) och Mauricio Pellegrino (Leganés) är Fran Escribá näste man som ryker.

Föga förvånande så klart. Celta har ett lag för att vara på övre halvan, och då är det en mild förväntan. På pappret bör Celta tveklöst utmana om topplaceringar.

Efter tapp mot Alavés, Real Sociedad, Betis och i går Getafe blev det till slut nog för ledningen. Att han inte rök efter den sena förlusten på Benito Villamárin förra veckan är märkligt i sig. Nu fick han en match till och laget tappade åter poäng på hemmaplan.

Annons

Kanske behövdes mer tid för att vaska fram en lämplig ersättare. Vi lär få veta vem det blir inom kort.

Frågan är hur långt ner Fran Escribá nu finns på La Liga-klubbarnas radar. Hans senaste tre jobb har slutat dystert. Sparkad i slutet av säsongen 2016/17 från Getafe – klubben degraderades till slut. Säsongen därpå fick han foten efter bara sex omgångar i Villarreal.

Nu höll han Celta kvar i La Liga förra säsongen, men att han skulle vara rätt man att ta nästa steg med klubben var det många som tvivlade på.

Jag tror det kan dröja innan vi ser Escribá igen.

Men jag gläds med Celta som fortfarande har gott om tid att vända den här säsongen till något positivt. Det behövdes en förändring.

***

Vill inget lag vinna La Liga?

Uddlösa utan-spelidé-på-bortaplan-Barcelona förlorade mot Levante (vilken galen vecka för Valencia-klubben).

Annons

Real Madrid såg håglöst ut hemma mot Betis. Anfallskraften som var så enorm mot Leganés bara dagar innan hade helt försvunnit. Vem ska egentligen stötta Karim Benzema i det där anfallsspelet? Vem ska ta ansvar?

Sevilla-Atlético spelade 1-1 på Ramón Sánchez Pizjuán. Helt okej resultat, men ingen direket fullträff. Hade något av lagen tagit en trea hade det betytt serieledning vid det här laget.

Samtidigt studsade Real Sociedad tillbaka efter förlusten mot Levante för några dagar sedan och tog en meriterad 2-1-seger borta mot Granada (som hade fyra raka hemma på Nuevo Los Cármenes).

Nu är La Real där uppe i toppen igen. Poängmässigt jämsides med Barça & Madrid.

Samtidigt som alla förväntade topplag har hackat är det en väldigt underhållande inledning på den här säsongen. Fem poäng skiljer mellan serieledaren och lag 13 i tabellen. Fem ynka poäng.

Annons

När det började sätta sig och allt talade för att toppskiktet skulle markera revir och skapa sig lite luft ner till resten kommer en sån där omgång med idel överraskande resultat.

Det är uppfriskande, det är kul, och det ger nog många lag en positiv skjuts att “det här kan vara säsongen då det omöjliga faktiskt är möjligt”.

***

Javier Aguirre tillbaka i La Liga?

Det kommer rapporter från El Transistor att så är fallet. Mexikanen tar i sådana fall över Leganés, som letts av reservlagstränaren Luis Cembranos de senaste matcherna, i hopp om att vända den negativa trenden.

Ligan, och framför allt Leganés, skulle bli en profil rikare med Aguirre.

Publicerad 2019-11-04 11:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto