Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rodrygo, Rodrygo, Rodrygo!

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Det där var ett sätt att presentera sig för publiken på Santiago Bernabéu i det finaste av sammanhang. Hemmadebut i Champions League. Tre mål och en assist.

En sån där kväll vi kommer minnas länge. Som vi kommer titta tillbaka på och konstatera ett genombrott på den internationella fotbollsscenen.

Rodrygo knorrade förvisso in en väldigt vacker frispark mot Bayern München i sin första träningsmatch för Real Madrid. Han gjorde mål med sin första aktion i ligadebuten mot Osasuna.

Men det här var något helt annat. När Vinícius Junior aldrig får till en slutprodukt, Gareth Bale har hamnat i onåd med klubben, Lucas Vásquez mest springer omkring, Luka Jovic har problem att hitta målet och resten är skadade var det här precis vad Real Madrid behövde.

Annons

Rodrygo gjorde mer än vad någonsin kunde förvänta sig. Nu är han i Real Madrids elva för att stanna.

Det som imponerar mest är inte bara hans förmåga att komma till avslut och sällan krångla till det i lägena, utan hans smartness när det gäller att röra sig rätt, hitta ytor. Han verkar lugn, har koll på vad som finns omkring sig och är svår att läsa med tanke på att han skjuter bra med båda fötterna (och uppenbarligen även kan nicka in bollar).

Rodrygo, Rodrygo, Rodrygo sjöng publiken på Bernabéu. Det var inte sista gången.

***

Valverde, Valverde, Valverde!

Knappast en ramsa som susar sunt på Camp Nous gigantiska läktaretage. Kanske som en nidramsa i sådana fall.

Han gör sig alltmer impopulär Ernesto Valverde. Efter förlusten mot Levante i ligan och ett 0-0-resultat i CL mot Slavia Prag (vilken insats av Prag-laget ändå) krävs det markant förändring.

Annons

Den här gången tror jag inte tålamodet är så stort med Valverde.

Än så länge håller han sitt jobb på grund av att Barça leder gruppen i CL och toppar La Liga-tabellen. Spelmässigt har det sett värre ut än någonsin tidigare under Valverde. Förra säsongen var Barcelona ganska jämnbra. Vann ligan i överlägsen stil, hade aldrig några djupa formsvackor. Den enda rejäla plumpen var förlusten på Anfield, och den skar upp ett djupt sår och en ligatitel fungerar knappt som en plåster när den säsongen återspeglas.

Nu har spelet varit svagt hela hösten. Valverde har räddats av sina individualister, där förutom Leo Messi och Luis Suárez ofta varit avgörande framför allt Marc-André ter Stegen storspelat. Han har varit grunden till många räddade poäng.

Med samma låga passningstempot som i de senaste matcherna kommer det inte bli någon segeryra i slutet av säsongen. Hur ska Antoine Griezmann användas? Ska Valverde våga spela Junior Firpo till vänster nu när Jordi Alba är skadad?

Annons

Många frågor väntar att bli besvarade. Om inte Valverde har lösningen själv eller räddas av sina stjärnors individuella skicklighet ser jag ingen annan rimlig lösning än att Barcelona byter tränare.

***

Vilken missräkning för Atlético, som haft en kämpig period. Har ändå allt i egna händer för att nå avancemang från gruppspelet, men det blir klurigt att rubba Juventus på förstaplatsen.

***

Kul att Valencia är med i striden om slutspel. På samma poäng som Ajax och Chelsea just nu. Riktigt lurig grupp. Många märkliga resultat.

Allt kommer avgöras i sista omgången.

Publicerad 2019-11-07 11:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto