Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Eden Hazards bästa match i Real Madrid

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

En av säsongens bästa halvlekar från Real Madrid och definitivt bästa 45 från Eden Hazard sedan flytten till den spanska huvudstaden.

Visst har han excellerat successivt, blivit bättre och bättre, mer vågad, mer självsäker i sin roll, men inte riktigt fått till den där fullträffen. Nu går det väl argumentera för att det inte var en hundraprocentig fullträff (ett mål eller någon assistpoäng saknades), men insatsen som sådan på Ipurua lovar gott inför framtiden.

Det var som den Eden Hazard vi lärt känna i sina bästa stunder i Chelsea. En sagolikt flyt i sitt spel, en övertro på att alla dribblingar går hem (vilket de också gjorde) kombinerat med den fina speluppfattningen.

Annons

Det var väl bara poängen som saknades. Men det löste Real Madrid ändå.

För första gången kan vi på allvar säga att Eden Hazard är på gång.

***

När vi ändå är inne på Real Madrid måste jag passa på att sprida några hyllningsord över Fede Valverde. Jag minns när jag såg honom för första gången i Deportivo La Coruña för ett par år sedan. Där användes han emellanåt i en mer framskjuten roll, men det var kanske framför allt de defensiva egenskaperna som stack ut. Otroligt jobbig att möta, skicklig på att täcka ytor, löper mycket, spelar ofta enkelt.

Hade Real Madrid spelat Champions League-final i morgon tror jag Zinedine Zidane hade spelat Fede från start. Trots att Luka Modric faktiskt visade upp sig från sin bästa sida mot Eibar i går.

Han är ju sannerligen inte populistisk i sina laguttagningar, Zidane. De flesta minns säkert när han för några år sedan ersatte Rafa Benitez som hade envisats med att spela James-Kroos-Modric som trea på mittfältet och direkt förändrade hela Real Madrid genom att börja använda Casemiro.

Annons

Fede Valverde är inte heller en spelare som säljer tröjor, vars namn går hem ute i stugorna. Men han är en spelare som behövs i ett lag fyllt av stjärnor.

Han är sannerligen här för att stanna.

***

Leo Messi tangerade eller slog ytterligare något rekord i går. Jag minns inte vilket, men något var det.

Säsongens första hattrick, två nya frisparksmål och den enskilt stora skillnaden mellan en ny halvdan insats och en ganska stabil seger för Barcelona.

Det är nog inte så enkelt som pappret kanske ger sken om att faktiskt träna och leda Barcelona. Men nog har Ernesto Valverde mycket att tacka Leo Messi för. Match efter match.

***

Lucas Pérez nätade i går för sjunde (!) matchen i följd när Alavés tog en viktig trea mot Valladolid.

Han tangerade faktiskt eget personbästa från tiden i Deportivo La Coruña 2015. Kan han slå det också? Eibar i baskderby väntar efter uppehållet.

Annons

***

Ferran Torres – que golazo!

Mitt i allt Valencia-mörker smyger laget med strax bakom toppen och ynglingen Ferran håller på att få ett genombrott den här hösten.

***

Hörni, det bästa sparar vi till sist. Omgång 13 summeras i kväll med EL GRAN DERBI – Real Betis tar emot Sevilla hemma på Benito Villamarín.

Gläder mig helt enormt till att få kommentera matchen tillsammans med Marcelo Fernández. Senaste derbyt, det som spelades i våras när Sevilla vann med 3-2, var en av förra säsongens bästa matcher. Inramningen helt överlägsen.

Väl mött på C More 21:00 i kväll!

Publicerad 2019-11-10 13:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto