Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

När Real Madrid är vilset kommer Karim Benzema

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Det såg vilset ut. Real Sociedad fick matchen dit de ville. Sen kom Karim Benzema.

Det är ibland svårt att jämföra individuella prestationer från säsong till säsong. Det är så mycket som spelar in, inte minst omgivningen. Men ska jag försöka bryta ner den här lagsporten till någonting individuellt och enbart fokusera på Benzema så vet jag inte om han någonsin varit bättre.

Det klart att han är den självklara referenspunkten nu jämfört med tidigare. I många år roterade han med Gonzalo Higuaín i nummer nio-rollen. I många år tog han jobbet för Cristiano Ronaldo.

Trots att han genomgått många svåra år (5 ligamål säsongen 2017/18 och utbuad mest hela tiden) har han visat mental styrka som få andra. Han har rest sig och börjar prestera bättre än någonsin. Just nu är det Benz som är kung på Santiago Bernabéu. Just nu är det han som leder det här Real Madrid.

Annons

Och även om det sett lite trögt, lite vilset, lite idéfattigt ut ganska stora delar av hösten så har lagets formkurva pekat uppåt. Successivt har alltfler närmat sig sin höga kapacitet. Så som Luka Modric visade upp mot Real Sociedad i går. Eden Hazard vågar ta för sig mer. Rodrygo utmanar om en startplats. Fede Valverde likaså.

Men även om jag tror laget Real Madrid bara kommer bli ännu bättre den här säsongen så krävs det att spetsspelarna finns där när det behövs. Det var många gånger saknat förra säsongen, även om just Benzema många gånger fanns där även då. Nu tar han ännu större plats och kliver fram i rätt lägen.

När det pratas om världens bästa anfallare så nämns knappt Karim Benzemas namn längre. Han har länge stått i skuggan och varit portad från landslaget. Men det han gör i Real Madrid just nu är helt lysande. Det förtjänar han allt beröm för.

Annons

Jag förstår att klubben vill belöna honom med ett nytt monsterkontrakt.

Publicerad 2019-11-24 12:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto