Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Pragmatiskt och underhållande Sevilla hakar på i toppen

Pinthorp
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IDAG 20:55
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA IMORGON
Almería - Osasuna
Almería
Osasuna
STREAMA IMORGON
Valencia - Mallorca
Valencia
Mallorca
STREAMA IMORGON
Fotbollslördag Europa: Barcelona - Las Palmas
Barcelona
Las Palmas
STREAMA IMORGON

Twitter: @pinthorp

Sevilla hakar minsann på i tabelltoppen. Bortasegern mot Valladolid betyder att laget klivit upp på en tredjeplats. Att Sevilla redan tangerat antalet bortasegrar från förra säsongen i La Liga är ett väldigt gott tecken. Det har länge varit ett spöke för Sevilla.

Hemma på Sánchez Pizjuán brukar det sällan vara tal om något annat är plusstatistik.

Julen Lopeteguis lag är framför allt mer defensivt rustat än tidigare Sevilla-upplagor. Det sprudlar stundtals när Jesús Navas & Sergio Reguilón bränner fram längs kanterna, när Lucas Ocampos trollar bort motståndare och Éver Banega bara är Éver Banega. Men det är framför allt imponerande att Lopetegui har fått “divor” som Ocampos och Nolito att faktiskt ligga rätt i defensiven, ta ett hundraprocentigt jobb och som Lopetegui själv uttryckt det “agerat som försvarsspelare i första hand”.

Annons

Jag gillar vad jag sett av Sevilla den här säsongen. Det kan bära långt. Men vi ska också bära med oss att Sevilla var tvåa i ligan efter 16 omgångar ifjol. Sedan kom raset.

Nu har laget ett ganska tacksamt spelschema fram till jul, och borde inte tappa särskilt många poäng. Först till våren kommer truppen få bekänna färg. Just nu har Lopetegui kunnat hålla sig till 16-17 spelare och samtidigt hållit övriga reserver halvnöjda genom att spela i Europa League.

När säsongen vänder ser vi om det här Sevilla har tillräckligt för att faktiskt skaka om den här toppstriden hela vägen till maj.

***

En kort titt på tabellen i Segunda División och vi hittar klassiska Cádiz överst. Ett lag som etablerat sig på övre halvan och verkligen varit en av förhandsfavoriterna att tillhöra tillskiktet den här säsongen.

Annons

Men Cádiz höst så här långt har varit sensationellt bra. Laget har tangerat den högsta poängnoteringen i La Segundas historia efter 17 omgångar. Tre gånger tidigare har lag nått 39 poäng efter 17 omgångar. Vid samtliga tillfällen har lagen sedan avancerat till La Liga (Atlético 2001/02, Betis 2010/11 & Elche 2012/13).

Gillar att det går bra för ett publiklag som Cádiz. Grande!

***

Att det skulle bli rivalen Athletic som bröt Osasunas galna hemmasvit. Spelade alltså över ett år hemma på El Sadar utan att förlora.

Det klart att en gammal Osasuna-spelare, Kenan Kodro, skulle hoppa in för en av värsta rivalerna och fälla avgörandet.

Bittert.

***

Apropå hemmafacit. Osasuna kan alltid titta hur Espanyol haft det den här hösten och med enklare steg gå vidare i livet.

Barcelona-klubben har tagit EN (!) ynklig poäng hemma i ligaspelet den här hösten. Den kom nu senast mot Getafe.

Annons

Kämpigt när en poäng hemma mot Geta vänder en negativ trend.

Publicerad 2019-11-26 11:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto