POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
5v

Rodrigo gör sällan mål men många viktiga

Twitter: @pinthorp

Vilken Europa-höst för de spanska lagen. Samtliga sju vidare till slutspelsfasen.

Mest imponerande? Inferno-klubben Valencia givetvis. Att gnugga på i ligan, ha häng på toppen (bara fem poäng upp till tredjeplatsen) och vinna Champions League-gruppen trots tränarbyte, kaos i ledningsrummet, ett dussintal skador och protesterande fans är inget annat än beundransvärt.

Rodrigo Moreno har blivit kritiserad för att göra för få mål framåt. Må så vara. Hans målproduktion behöver bli mer kontinuerlig. Men ingen kan ta ifrån honom att han ofta finns där och gör de viktiga målen. Vi minns hela cupäventyret förra säsongen. Hattricket i den sanslösa vändningen mot Getafe (två på tilläggstid). Målet i finalen mot Barcelona. Matchavgörande baljan på Stamford Bridge i första CL-omgången. Och nu det enda målet mot Ajax vilket ledde till gruppseger.

Det spelar ingen roll hur lite det lossnar för Rodrigo i ligaspelet. Så länge han gör den här typen av mål för Valencia skriver han nya kapitel i sin egen historia för klubben.

***

Att Real Madrid, Atlético & Barcelona skulle lösa avancemang var bara en rimlig kravställning. Det började lite knackigt för Real men löste sig smidigt. Atleti hade press inför sista omgången men gjorde vad som krävdes.

Detsamma gäller Sevilla i Europa League.

Desto roligare att både Getafe och Espanyol lyckats lösa avancemang till slutspelet. Däremot kan vi konstatera att äventyret utanför Spaniens gränser har hjälpt ett lag men framför allt stjälpt det andra. Espanyol har inte kunnat hantera den här hösten med spel på två fronter. Truppen har varit alldeles för tunn. De tunga spelartappen har inte alls kunnat ersättas.

Dessutom har de nya spelarna från i somras inte allt levt upp till förväntningarna. Det såg annars lovande ut med Fernando Calero och Matías Vargas. Kändes som spelare som kunde göra skillnad. Som kunde fylla tomma skor. Än så länge en besvikelse.

Tyvärr tror jag Europa League-avancemanget kan göra livet i La Liga ännu tuffare för Espanyol till våren.

El Geta? Puh, Pepe Bordalás känns ju som en klassisk cuptränare. Kryssa i täta matcher på bortaplan och sedan gå för det hemma. Getafe blir ett väldigt lurigt lag i Europa League. Det kan bära riktigt långt. Med alla lyckade nyförvärv och den stomme som finns kvar från förra säsongen finns alla möjligheter att uppnå något historiskt. På nytt.

Jag tror starkt på Getafe.

***

Galen omgång som väntar till helgen.

Real Sociedad har varit ett riktigt “boogie-team” för Barcelona. Nu stundar möte på Reale Arnea, första gången i historien redan arenan renoverades. Och det var längesen La Real var så här bra. Det kommer bli makalös stämning på lördag.

Real Madrid ska sedan till Mestalla, inte heller en arena där marängerna trivs särskilt bra. Har haft det tufft där de senaste åren.

Poängtapp för båda topplagen inför stundande El Clásico nästa vecka? Tja, jag blir i alla fall inte förvånad.

Häftiga veckor innan juluppehållet väntar oavsett vad.

Publicerad 2019-12-13 kl 14:12

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå