Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

10 saker jag tar med mig från La Liga-helgen

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

* Martin Braithwaite känns som Leganés i särklass största hopp för att ordna nytt kontrakt.

* Jesús Navas firade 500-matcher i Sevilla-tröjan. Fantastiskt i sig. Visade ännu en gång att han är ligans frejdigaste högerback och jag blir inte förvånad om han startar EM-premiären mot Sverige i juni.

* Maxi Gómez är den målskytt Valencia har saknat. Håller han sig bara frisk och hel kommer han bli matad med bollar den här våren. 20-gränsen borde vara rimlig.

* Real Madrid med Fede Valverde den här säsongen: 30 mål framåt, 4 insläppta. Real Madrid utan Fede: 17 mål framåt, 16 insläppta. Nu var han knappast tungan på vågen den här helgen. Men ett fint inhopp, för ovanlighetens skull en assistpoäng och hans statistik bara fortsätter övertyga om att han är på allvar.

Annons

* Jag har ofantligt svårt att se Atlético utmana de allra största drakarna både inhemskt och i Europa med Álvaro Morata som spjutspets. Alldeles för klumpig och inkonsekvent. Vill mycket, men det räcker inte. João Félix behöver bättre spelare runt sig för att blomstra.

* Gillar Marc Roca väldigt mycket. Espanyols defensiva ankare på mittfältet har stundtals haft det kämpigt i takt med lagets kräftgång, men potentialen som Roca besitter är ofrånkomlig. Det här blir sista terminen i Espanyol.

* Helgens största “tänk om”-ögonblick måste väl varit nästan-assisten från Leo Messi till Luis Suárez. Hade blivit en av Messis vassaste framspelningar i karriären.

* Portu är sådant sanslöst fynd. Sånt yrväder på sin kant och ny assist i helgen. Hela Real Sociedads sportsliga ledning förtjänar varma applåder för sitt sommarfönster.

Annons

* Hur kunde Manu Trigueros bara starta fem ynka matcher under hösten? Varit helt fantastisk senaste tiden. Bildar ett av ligans finaste mittfält med Anguissa/Cazorla.

* Favoriten Chimy Ávila fortsätter göra fler osmidiga mål än smidiga. Håller bara tummarna att en spansk klubb hugger honom till sommaren, för nog har han lirat till sig ett större kontrakt redan.

Publicerad 2020-01-07 11:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto