Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det borde finnas en stor framtidstro i Valencia

Pinthorp
Twitter: @pinthorp
80 procent bollinnehav, men knappt en fullfjädrad målchans. Ganska idélöst. Helt utan fantasi eller improvisation. Det fanns ingenting. Barcelona förlorade klart rättvist på Mestalla.
Totalfotbollen har fått ett nytt ansikte, men efter en halvdan insats, milt uttryckt, i cupen mot Ibiza (kul att lilla Ibiza går starkt, skrev ju om klubbens frammarsch i somras) och en blek prestation mot Valencia så har Quique Setién redan fått sin första storm som ett brev på posten. Det blev ingen smekmånad. Det blev en vecka ungefär, med middagar, lekfulla träningar och ett hyllat bollinnehav i “premiären” mot Granada.
Annons
Det är uppenbart att det kommer krävas mer än bara mycket boll för att Barcelona ska lyfta titlar det här året. Slutprodukten och överlag spelet sista tredjedelen är alldeles för uddlös. Valencia hade gjort läxan och visste precis vad som väntade. Låt oss tala lite om Valencia i stället.
Jag gillar den här Valencia-upplagan. Nej, inte alls kaos utanför planen. Ytterst tveksam om Albert Celades är ett långsiktigt alternativ.
Men truppen i sig. Det finns makalös potential i den här Valencia-upplagan.
José Luis Gayá, Carlos Soler och Maxi Gómez har alla åldern på sin sida och har väl knappast nått sin peak än. Där har Valencia tre världsspelare på respektive position inom ett par år (ja, kanske tidigare än så). För att inte tala om Ferran Torres. Säsongens genombrott i Valencia. En av de stora behållningarna i ligan den här säsongen.
Annons
I takt med att skadeläget blev värre (framför allt Goncalo Guedes & Denis Cheryshevs frånvaro) har Ferran fått chansen och mer än tagit den.
Det var längesen jag blev så exalterad av en ung spelare som tog för sig i ett lag. Kanske Martin Ödegaard som haft en snarlik utveckling i Real Sociedad. Det är två spelare jag skulle betala dyrt för att se spela fotboll. Den typen av spelare som tilltalar mig väldigt mycket.
Med rätt tränare, rätt struktur och lite fingertoppskänsla vad gäller rekryteringar kan Valencia ha ett lag som definitivt bör utmana ännu högre i ligatabellen, som borde ha som mål att i alla fall nå slutspel, kanske kvartsfinal, i Champions League.
Kan Guedes komma tillbaka i gammal god form. Kan de unga spelarna fortsätta sin utveckling. Och kan truppen adderas med lite defensiv styrka (någon mittback och någon högerback hade gjort stor nytta) så finns det mesta i övrigt redan på plats. En långsiktig ersättare till Dani Parejo? Nej, det är så klart inte på plats. Men jag tyckte det tedde sig ganska tydligt på Mestalla mot Barcelona att hans betydelse inte är vital. I alla fall inte den spelartypen. Det kanske rentav var nyttigt för Valencia att Parejo var avstängd så Coquelin/Kondogbia bildade gemensamt block på det centrala fältet. Kanske är det en väg att gå i framtiden också.
Annons
Ska jag bolla upp ett namn som jag hade tyckt varit intressant i Valencia och som definitivt känns rimligt dyker Pepe Bordalás upp först i tanken. Nu i Getafe. Makalös succé där. Gjort underverk med liten budget och en sisådär spelartrupp, där förvisso många tagit oanade utvecklingskliv senaste året, men där resultatet är remarkabelt imponerande.
Lite av Bordalás struktur. Lite mer ordning och reda. Några smarta nyförvärv. Då är Valencia där.
Men vi vet ju alla att det inte är så enkelt. Framför allt inte i Valencia Club de Fútbol.
Fast tanken är fin.
***
Snacka om vital trea för Real Madrid. Snacka om att Alexander Isak ser ut att gå mot sitt stora genombrott. Snacka om att Getafe menar allvar och nu är uppe på CL-plats igen.
Men mer om det övriga från La Liga-helgen i början av veckan.
Publicerad 2020-01-26 22:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto