Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nya cupformatet i Spanien är en fullträff

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Fullkomligt älskar det nya upplägget kring Copa del Rey som har trätt i kraft den här säsongen. Singelmöten fram till semifinal, där dubbelmöte tar vid, och sedan en rak final.

Vi slipper se dubbelmöten från början vilket ger de mindre klubbarna en betydligt ärligare chans att faktiskt rå på elefanterna.

Däremot lite trist att inte alla lag av just den anledningen inte satsar på cupen. Inför över 33 000 på La Romaredas läktare med självaste Real Madrid på besök – den största matchen på flera år i Zaragoza – valde tränare Víctor Fernández att rotera rejält och sätta storstjärnan Luis Suárez på bänken.

Annons

Eftersom Zinedine Zidane matchade ett ganska starkt lag med ordinarie backlinje, Kroos-Fede-James på mittfältet och Lucas-Jovic-Vinicius framåt hade det nog blivit kämpigt för Zaragoza oaktat Suárez närvaro från start. Det slutade 0-4.

Men det finns också exempel där de mindre lagen ser sin chans – och tar den. Fråga bara Mirandés som i går slog ut Sevilla efter 3-1 på hemmaplan. En stor kväll för brassen Matheus som gjorde två av målen.

Mirandés är den stora överraskningen och enda Segunda-laget vidare till kvartsfinal. Men det nya upplägget har inneburit några otroliga bataljer och jag är helt säker på att detta är rätt väg att gå för att göra Copa del Rey ännu mer prestigefylld för alla klubbar.

* Athletic kvitterade till 3-3 i minut 118 mot Tenerife och vann sedermera på straffar.

* Cultural Leonesa (som slog ut Atlético i åttondelen) nollade Valencia i 120 minuter men föll i straffläggningen.

Annons

* Badajoz kvitterade i sista minuten och löste förlängning, men väl där vann Granada efter mål av Carlos Fernández.

Jag är tämligen säker på att Athletic, Valencia & Granada hade vunnit enklare om det avgjorts över två möten. Nu är det uppenbart att de mindre lagen ser sin chans och att vägen till en cupframgång inte är lika smal som tidigare.

När vi ändå har Copa-tema kan vi väl avsluta med att konstatera det faktum att Alexander Isak gjort flest mål i cupen så här långt. Står på fem fullträffar.

Två nya blev det när Real Sociedad 3-1-slog Osasuna. Tillsammans med Martin Ødegaard hade han en av sina bättre dagar på jobbet sedan flytten till San Sebastián. Ødegaard assisterade för övrigt till båda Isaks mål.

“Vikingarna”, som de kallas av den lokala pressen, börjar hitta varandra allt bättre.

Annons

Låt oss njuta av deras samarbete i Real Sociedad så länge det varar.

Publicerad 2020-01-31 08:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto