POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Tre av helgens grejer från La Liga: Isak, Isco & RDT

Twitter: @pinthorp

Kul att många hängde på och tittade vår studioinramning i går kväll. Derby della Madonnina i fokus – men ett format där vi inte bara kommer rikta alla blickar mot en match utan låta hela fotbollseuropa stå i centrum.

Serie A och La Liga kommer givetvis få störst plats i och med att vi har fulla rättigheter att visa bilder, men målet är att det ska bli ett program per helg där vi även blickar ut mot övriga Europa.

En helg galen månad med toppmatcher väntar. Lazio-Inter nästa helg. Om ett par veckor både El Clásico och Juve-Inter. Känns ju lite uttjatat, men går inte förtydliga nog att det verkligen känns som finalmatcher den här säsongen. Matcher som kan bestämma vart titlarna hamnar.

Häftigt blir det!

***

Hyfsad helg i Spanien med många intressanta resultat och kanske främst insatser. Här är vad jag främst plockar med mig från omgång 23.

* Det blir inte uttjatat att hylla Alexander Isak när han presterar som han gör. Vilken galen vecka. Först involverad i alla mål på Bernabéu för sitt La Real som avancerade till cupsemifinal. Därefter inhoppare och stor derbyhjälte mot Athletic. Han är större än stor i San Sebastián nu. Tänk, bara tänk, om han skjuter den där cuptiteln till Real Sociedad som inte lyft en pokal sedan 80-talet.

* Real Madrid var illa ute i ungefär en kvart mot Osasuna. Sedan smattrade maskineriet igång. Nu har även Isco hittat formen. Och Luka Jovic gjorde mål. Madrid är favorit till ligatiteln.

* RDT kan inte sluta göra mål. Älskar RDT. Lämna aldrig La Liga igen.

* Det här är ingenting som gått upp för mig just den här helgen, men att Leo Messi måste prestera på en vansinnigt hög nivå för att Barcelona ska ta någon titel den här säsongen blir bara alltmer tydligt. Han bär sitt lag och än så länge håller han ligadrömmen vid liv.

* Nabil Fekir var smått övertaggad och kanske borde haft mer kyla, men spelmässigt var han fantastiskt bra mot Barcelona. En fröjd till spelare att skåda. Har en teknisk nivå som väldigt få i ligan besitter.

* Getafe förtjänar nästan att gå till Champions League enbart på grund av insatsen mot Valencia. Herregud vilken överkörning. Från första till sista minut. På precis varje front. 3-0 var i underkant. Wow.

* Ángel Correa är den ende spelare av offensiv karaktär som får godkänt i Atlético Madrid den här säsongen.

* Celta tog en livsviktig seger mot Sevilla. Så som Pione Sisto tog för sig kan man fråga sig varför han inte spelat mer.

* Slutligen konstaterar jag hur bra Deportivo La Coruñas tränarbyte blivit i La Segunda. Laget som för lite mer än ett halvår sedan kvalade för en återkomst i La Liga låg på nedflyttningsplats efter 21 omgångar i andradivisionen. Nu, under Fernando Vázquez, har det lyft rejält. Bara sju pinnar upp till La Liga-kval. För mig som började följa fotboll i början på 2000-talet har Deportivo alltid varit en stormakt. Nu är verkligheten annorlunda, men det hade varit bedrövligt om klubben ramlade rakt ut La Segunda.

Publicerad 2020-02-10 kl 14:50

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå