POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2d

Är inte en trupp till för att klara ett tufft skadeläge?

Twitter: @pinthorp

Barcelona inväntar alltjämt grönt ljus att få värva en ny anfallare. Trots att fönstret är stängt. Trots att Ousmane Dembélés skadefrånvaro förmodligen inte kommer vara så lång som ett halvår.

Det är ju helt absurt egentligen. Värva när fönstret är stängt? Vad är då poängen med att ha två transferfönster på ett år? Definitionen att bygga en trupp har större innebörd än att plocka ihop en slagkraftig startelva. En trupp är just till för att klara skador, avstängningar och diverse övriga hinder som kan dyka upp under säsongens gång.

Jag kan köpa att läget vore annorlunda om alla målvakter i en A-lagstrupp går sönder. Att få dispens i ett sådant läge låter mer som sunt förnuft.

Men en anfallare? Barcelona har förvisso bara Lionel Messi & Antoine Griezmann som tillgängliga anfallare i truppen. Men Ansu Fati kan mer eller mindre räknas som en A-lagsspelare nu. Álex Collado har hunnit debutera. Till helgens ligamatch mot Getafe har albanske Rey Manaj (kan göras många lek-med-ord-rubriker på det namnet) kallats in i matchtruppen.

Det kanske inte är det slagkraftigaste. Men samtidigt är det bara Luis Suárez och Ousmane Dembélé som är skadade. Två anfallare. Då ska klubben eventuellt få dispens att utöka anfallsförrådet mitt under brinnande säsong trots att fönstret för rekryteringar redan är stängt.

Jag tycker det är märkligt. Jag tycker det är fel.

Barcelona borde anpassa sig, göra det bästa av situationen och helt enkelt klara sig med materialet som finns tillgängligt.

Ángel Rodríguez har pekats ut som huvudkandidat om Barcelona får igenom det här. Vafalls? Getafe har redan släppt sin fjärdeanfallare Enric Gallego – gick till Osasuna eftersom Chimy Ávila drog korsbandet, men detta gjordes inom transferfönstrets ramar – och skulle vid ett tapp av Ángel hamna i en liknande sits som Barcelona är i nu. Ska Getafe i sin tur få värva en spelare då? Vilket lag blir i sådana fall drabbat längst ner i hierarkin?

Många har frågat om exempel på det här tidigare. Jag har inget på rak arm när det här hänt tidigare. Men komiskt nog så gjorde Real Zaragoza en värvning på ämnet i går. Aragonien-klubben tog in Alavés-mittfältaren Burgui, tidigare Real Madrid, säsongen ut. Detta fick klubben tillåtelse att göra på grund av att Javi Ros är långtidsskadad.

Vi får väl se om Burgui blir den sista spanska värvningen innan transferfönstret öppnar till sommaren igen…

Publicerad 2020-02-14 kl 13:55

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå