Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är inte en trupp till för att klara ett tufft skadeläge?

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Barcelona inväntar alltjämt grönt ljus att få värva en ny anfallare. Trots att fönstret är stängt. Trots att Ousmane Dembélés skadefrånvaro förmodligen inte kommer vara så lång som ett halvår.

Det är ju helt absurt egentligen. Värva när fönstret är stängt? Vad är då poängen med att ha två transferfönster på ett år? Definitionen att bygga en trupp har större innebörd än att plocka ihop en slagkraftig startelva. En trupp är just till för att klara skador, avstängningar och diverse övriga hinder som kan dyka upp under säsongens gång.

Jag kan köpa att läget vore annorlunda om alla målvakter i en A-lagstrupp går sönder. Att få dispens i ett sådant läge låter mer som sunt förnuft.

Annons

Men en anfallare? Barcelona har förvisso bara Lionel Messi & Antoine Griezmann som tillgängliga anfallare i truppen. Men Ansu Fati kan mer eller mindre räknas som en A-lagsspelare nu. Álex Collado har hunnit debutera. Till helgens ligamatch mot Getafe har albanske Rey Manaj (kan göras många lek-med-ord-rubriker på det namnet) kallats in i matchtruppen.

Det kanske inte är det slagkraftigaste. Men samtidigt är det bara Luis Suárez och Ousmane Dembélé som är skadade. Två anfallare. Då ska klubben eventuellt få dispens att utöka anfallsförrådet mitt under brinnande säsong trots att fönstret för rekryteringar redan är stängt.

Jag tycker det är märkligt. Jag tycker det är fel.

Men det finns ett regelverk som gör detta möjligt och det är ingenting som instiftats det här året. Det är ingenting som anpassats efter Barcelonas behov i nuläget. Så det är snarare högre makter som bör kritiseras, inte Barcelona. Jag hade också gått efter en ny anfallare om läget, som nu, faktiskt finns. Sedan tycker jag att det är absurt att det ens är möjligt.

Annons

Ángel Rodríguez har pekats ut som huvudkandidat om Barcelona får igenom det här. Vafalls? Getafe har redan släppt sin fjärdeanfallare Enric Gallego – gick till Osasuna eftersom Chimy Ávila drog korsbandet, men detta gjordes inom transferfönstrets ramar – och skulle vid ett tapp av Ángel hamna i en liknande sits som Barcelona är i nu. Ska Getafe i sin tur få värva en spelare då? Vilket lag blir i sådana fall drabbat längst ner i hierarkin?

Många har frågat om exempel på det här tidigare. Jag har inget på rak arm när det här hänt tidigare. Men komiskt nog så gjorde Real Zaragoza en värvning på ämnet i går. Aragonien-klubben tog in Alavés-mittfältaren Burgui, tidigare Real Madrid, säsongen ut. Detta fick klubben tillåtelse att göra på grund av att Javi Ros är långtidsskadad.

Vi får väl se om Burgui blir den sista spanska värvningen innan transferfönstret öppnar till sommaren igen…

Annons
Publicerad 2020-02-14 13:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto