Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Eden Hazards facit påminner om Gareth Bale

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Eden, Eden, Eden… läste att Eden Hazard nu missat lika många matcher sedan flytten till Real Madrid som han gjorde under alla sina år i Chelsea sammanlagt. Den här gången blev det två matcher (Celta & Levante) och inte en poäng framåt innan nästa skada var framme. Nu tvingas beslut tas angående operation eller ej. Slutspurt med Real Madrid i ligan och möjligen Champions League men risk att bränna EM-slutspelet med Belgien?

Hur vi än vänder och vrider kommer vi summera den här debutsäsongen i Madrid-tröjan som en besvikelse. Han kom som en av de dyraste genom tiderna. Har knappast åldern för sig utan ska vara på sin absoluta peak just nu. Han har producerat ynka två poäng i ligan och mestadels spenderat sin tid i rehabiliteringsstugan.

Annons

Jag tycker ändå han sett bra ut när han spelat den senaste tiden, även om han saknar mycket sista tredjedelen, men det går inte annat än att fiasko-stämpla Eden Hazards första säsong i Real Madrid. Det påminner alldeles för mycket om Gareth Bales senaste säsonger i klubben.

***

Mer positivt är det för Leo Messi. Han hade alltså gått mållös i fyra matcher, vilket var värsta måltorkan på sex år, innan han slog till med “un póker” mot Eibar. Det vill säga fyra fullträffar.

Den första var mest estetisk och jag vill nästan mest påpeka den extra touchen innan han avslutar. Den som får målvakten att förflytta sig något i sidled. Det det som gör att han sedan kan avsluta utom räckhåll.

Mycket TV-spel över det hela, som Gennaro Gattuso uttryckte det.

Och efter Real Madrids nya poängtapp mot Levante har pendeln svängt igen. Nu är det fördel Barcelona inför söndagens El Clásico. Helt plötsligt är laget i serieledning och ett kryss hade varit som en seger.

Annons

Å andra sidan bekräftar de senaste resultaten bara vad vi sett hela säsonger. Knappast Barcelona eller Real Madrid kommer gå rent. Båda lagen kommer kliva i fällor mot lag på den nedre halvan. Det gör bara söndagens Clásico till en ännu större finalinramning.

***

Joaquín!

Bästa säsongen sedan 2003/04 om vi bara räknar mål. Uppe på åtta baljor i ligan nu.

Och bara tre spelare genom historien (Andoni Zubizarreta, Raúl González Blanco & Eusebio Sacristán) har gjort fler La Liga-matcher.

Que jugador, que leyenda!

***

Sevilla tog ner Getafe på jorden. Försvarsmässigt den sämsta insatsen från Pepe Bordalás lag den här säsongen.

Snacka om att ta den i fel läge.

***

Hur anmärkningsvärt är det att Athletic Club är sämst i ligan på offensiva fasta? Bara gjort ett mål.

Detta trots en av ligans starkaste huvudspelare i Raúl García. Många luftstarka försvarsspelare (Iñigo Martinez & Unai Nuñez främst) som borde hota alltmer. Inget fel på fötterna vid liggande boll heller.

Annons

Detta var ett av Athletics starkaste moment under Ernesto Valverde och även Marcelo Bielsa när det begav sig.

Nu har ligaformen dalat rejält också. Inte en seger sedan början av december. Nu får Athletic satsa allt på cupen.

***

Sensationell vecka för Atlético Madrid. Säsongens bästa.

Insatsen mot Liverpool följdes upp med en 3-1-viktoria mot ligans formstarkaste lag Villarreal. Och prestationen lovar mycket inför framtiden. Det var ett Atlético som kom tillbaka från underläge, kändes hungrigt, tungt att möta och satte betydligt bättre fart på bollen än många matcher tidigare under säsongen.

Defensivt ser det alltjämt bra ut. Ángel Correa fortsätter producera, João Félix kom in och nätade för första gången på en evighet och mittfältstrion bestående av canteranos ser ut att ha prickat formen såhär tidigt på våren.

Annons

Jag sätter mina pengar på att Atlético definitivt säkrar en CL-plats.

 

Publicerad 2020-02-25 11:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto