Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mästerligt, Real Madrid

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Maffig inramning inför fullt hus, något krampaktigt nervöst Real Madrid inledningsvis där Barcelona skapade – och borde utnyttjat – en del möjligheter i den första halvleken, en helt omvänd andra där Real Madrid vred upp tempot, utnyttjade Barças svaga kanter och började successivt få målchanser.

Det var en fantastiskt underhållande och böljande El Clásico-tillställning. Ställningskrig? Ja, det beror på hur man ser det. Men jag hade åtminstone väntat mig en betydligt mer låst match likt säsongens första Clásico. Det stod ju så mycket på spel. Rädslan att förlora borde varit större än viljan att vinna hos båda lagen.

Annons

Men det blev en ganska öppen fight som svängde fram och tillbaka med olika skepnader. Ett jäkla spektakel.

Till slut också med en rättvis vinnare i Real Madrid. Jag måste ge Sergio Ramos 1-0 mot Gerard Piqué i ordkriget efteråt.

“Om han kallade vår första halvlek för den sämsta någonsin i ett Clásico så tar jag det med ro om vi ändå vinner i slutändan”.

Det handlar ju om att vinna. Och vara bäst när det faktiskt gäller.

Real Madrid gjorde en enastående andra halvlek. Jag blev positivt överraskad av kantspelet, både offensivt och defensivt. Att Marcelo ens startade var en jätteöverraskning, men han gav sig själv upprättelse. Dani Carvajal på andra kanten? Kanske bäst på plan, bortsett från Casemiro. Han är alltid bäst på planen i sådana här matcher numera.

Det klart Barcelona ska vara besvikna att inte petat in någon boll i den första halvleken. Men framför allt har Quique Setién en andra halvlek att begrunda och reflektera över. Det kom aldrig någon reaktion efter Real Madrids press och efterföljande ledningsmål. Det borde oroa Setién inför framtiden.

Annons

Att Real Madrid utan egentligen en enda offensiv spelare i form ändå lyckas hitta ett sätt att besegra Barcelona på det här sättet – med all den press som fanns inför matchen – är mäkta imponerande. Mästerligt, Madrid.

***

Återskapelsen Adnan Januzaj, hörni. Herregud vilket självförtroende och vilken nytändning.

Verkar också reagerat bra på petningen från tidigare under säsongen. Jobbat hårt, inget gnäll utan tålmodigt väntat på sin chans. Efter Real Sociedads seger på Bernabéu har Januzaj alltmer närmat sig en startplats.

***

Det är en fröjd att se Óliver Torres lira fotboll som han gjorde det mot Osasuna i söndags.

Lite mer muskler nu än när han en gång i tiden kom fram i Atlético, men samma underbara bollbehandling och spelförståelse.

Vi väntar fortfarande på det där definitiva, stora genombrottet. Kanske kommer det en dag.

Annons

***

Getafe uppe på CL-plats igen.

Klassisk mash and grabb på Son Moix. Uddamålsseger, givetvis på nick och ett framprovocerat rött kort hos motståndarlaget.

Getafe!

Publicerad 2020-03-02 12:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto