Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Marco Asensio vann "La Liga Santander Challenge" åt Real Madrid

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Nere i Spanien råder karantän-läge och det är individuell träning på hemmaplan som gäller för spelarna. Men det går ju också ta tillfället i akt och tävla på andra sätt, både för att få adrenalinet att pumpa lite extra men framför allt för att göra lite nytta också. Fråga bara Ibai Gómez.

Athletic-spelaren var initiativtagare till “La Liga Santander Challenge”. En Fifa-turnering det var tänkt att samtliga La Liga-klubbar skulle ha en representant från A-truppen. Sergi Roberto fick dock avslag då FC Barcelona är en viktig ambassadör för Konamis Pro Evolution Soccer, en direktrival till Fifa, och liknande hände för Mallorcas del.

Annons

Men Fifa har det spelats ändå. Och rubriker har det skapats. Hundratusentals har streamat händelseförloppet och framför allt är det en välgörenhetsturnering där pengarna som samlats in ska användas för att bekämpa corona-pandemin. Redan första dagen samlades över 7 000 euro in.

Häromdagen avgjordes turneringen och Marco Asensio – som inte fått många roliga rubriker under säsongen då han varit skadad sedan förra sommaren – tog hem rubbet åt Real Madrid.

Han verkar åtminstone haft en del tid över till Fifa under rehabiliteringstiden. Brutal!

Asensio slog Aitor Rubial (Leganés) i finalen.

Fantastiskt initiativ som både skapade underhållning och skrapade ihop viktiga pengar.

Men inte trodde jag att Fifa var det hetaste att rapportera om rent sportsligt från Spanien såhär i mars 2020.

Nu har det dessutom deklarerats att fotbollen i Spanien skjuts upp fram tills att regeringen anser att det inte finns någon som helst risk att återuppta ligorna. Med andra ord finns inga nya datum att förhålla sig till. Det får ta den tid som krävs. Förhoppningsvis hinner det vända och ligorna hinner spelas färdigt, men det känns alltmer oklart och osäkert för varje dag som går.

Annons

Det kanske blir fler Fifa-turneringar så länge.

Publicerad 2020-03-23 14:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto