POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Getafe är ett föredöme som förlänger säsongskorten

Twitter: @pinthorp

Närmar vi oss comeback? Bloggen är tillbaka lite hastigt åtminstone. Låt hoppas mer frekvent och att vi samtidigt graviterar mot en återkomst av ligan. Det är i alla fall det vi hoppas på. Klubbarna är i träning för andra veckan nu och hela processen kommer vara väldigt noggrann. Från mer individuell träning till mindre grupper innan det hela kan återgå till “det normala”. Parallellt med tester som görs på regelbunden basis.

Men det klart Bundesliga kommer bli försökskanin. Alla blickar riktas mot den tyska fotbollen som har planerad återstart i helgen. Så kommer det bli. Utfallet blir väldigt intressant att följa och kan det genomföras som enligt förhoppningen lär Spanien ta efter.

I sådana fall lär det bli intensivt ligaspel mellan slutet juni till slutet juli för att färdigställa säsongen. Men vi är fortsatt i ett läge där vi egentligen bara kan spekulera. Men hoppet om fotboll i sommar lever i allra högsta grad.

***

Det händer ju mycket runt fotbollen ändå i dessa tider. Främst transferrykten, men det håller jag mig ifrån här.

En sak jag tycker borde få uppmärksamhet är Getafes fina initiativ förra veckan. Klubben har bestämt sig för att alla säsongskortsinnehavare, vilket är ungefär 13 500, kommer få förlängda årskort så det sträcker sig över hela nästa säsong.

En fantastisk och solidarisk gest i dessa tider. Fler borde titta åt det hållet.

***

Det är för övrigt nästan på dagen sedan Atlético Madrid tog sin första europeiska titel. Ni minns säkert Europa League-triumfen från 2010, med Diego Forlán i spetsen. Ett jäkla fint lag överlag. Kun Agüero ackompanjerade Forlán där uppe på topp, José Antonio Reyes och Simão höll varsin kant, Antonio López bar kaptensbindeln och den alltid elegante Luis Perea höll ordning på försvaret.

Känns som i går, men tio år sedan alltså.

Atlético hade omkring 50 000 medlemmar vid den tidpunkten. Nu har man nått över 130 000 och fyllt på med ytterligare elva titlar. En otrolig framgångssaga. Aldrig har “rätt man på rätt plats” känts så effektfullt som Diego Simeone på Atléticos tränarbänk. Nu förde han förvisso inte klubben till den där titeln 2010, men kom in sent 2011 och resten måste betraktas som historia.

Klubben är ju faktiskt kvar i Champions League “den här” säsongen också. Vad nu det betyder i förlängningen.

***

Om säsongen kommer avslutas blir det förstås ingen publik på tribunerna.

Därför ser jag fram emot att se vilken klubb, med eller utan hjälp av supportergrupperingar, som kommer agera mest kreativt.

Att se en match på Camp Nou utan en människa på läktaren minns vi från 2017, när politiskt presidentkaos huserade, hur makabert det såg ut. Kändes som en träningsmatch rakt igenom.

Och något kan väl göras för att skapa lite mer känsla kring matcherna. Jag vet att det pratas om fler kameravinklar och att det ska placeras reklam på läktarplats. Det vore väl den enkla vägen att gå. Jag hoppas på lite mer kreativitet. Gladbach placerade väl pappfigurer på de tomma stolarna. Jag vet inte, men kanske finns något där.

 

Publicerad 2020-05-14 kl 13:40

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto