Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Om två veckor hoppas vi på Sevilla-derby

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Om drygt två veckor är planen att La Liga återupptas. Premiärminister Pedro Sánchez har bekräftat att ligan kan starta från åttonde juni, men det troliga är att första matchen blir på torsdagen samma vecka, alltså den elfte, med ett efterlängtat Sevilla-derby som dragplåster till återstarten.

Nu börjar åtminstone min fotbollslängtan bli på allvar igen. Det har varit en märklig period. Och är fortfarande. På något sätt har fotboll varit väldigt avlägset men sedan vissa andra ligor så sakteliga rullat igång så känns det på riktigt igen.

Det kommer bli en annorlunda fotboll när publiken inte finns närvarande på arenorna. En asterisk kommer alltid finnas placerad kring säsongen 2019/20. Men jag hoppas den kan spelas färdigt och att det inte blir något annat än mästarlag, Europa-lag och degraderingslag efter ett genomgående 38-matchersformat.

Annons

Ligaförbundet och spanska fotbollsförbundet har också kommit överens om att tillåta matcher på måndagar igen. Det har ju varit uteslutet den här säsongen, men nu kommer det bli full fart varje dag i veckan. Om allt går enligt planen blir det minst två matcher per vecka för varje lag, och då hinner säsongen färdigställas innan juli är över.

Tanken är dock att spela playoff-matcher till La Liga (lagen som gör upp om den sista platsen från Segunda División) hela vägen in i augusti. Men att La Segunda-lagen spelar vidare längre än La Liga-lagen är snarare en normalitet.

***

Många spelare lär hinna bli friska och krya och i alla fall ta del av någon slutspurt av säsongen.

Jag pratar om de som varit skadade hela våren.

Eden Hazard, Luis Suárez, Ousmane Dembélé och kanske även Chimy Ávila.

Det vore kul att få se den kvartetten i spel. Kanske blir det avgörande åt ett eller annat håll.

Annons

***

Levante har skickat in en officiell ansökan till La Liga för att spela klart säsongen på Estadio Olímpico Camilo Cano.

Nej, jag förväntar mig inte att någon på rak arm ska räcka upp handen och placera ut den arenan på kartan. Den ligger i närheten av Valencia så klart. Närmare bestämt i La Nucía, i Alicante-trakten.

Anledningen är att Levante tagit tillfället i akt och gjort en mindre renovering av sin hemmaarena Ciutat de Valéncia.

Blir förvånad om ligan inte ger OK att Levante spelar på Olímpico Camilo Cano. Det ska ju ändå liras boll utan publik.

***

Just den grejen ska bli spännande att följa. Vilka lag som drabbas hårdast av att spela utan publik. Det klart att tankarna går direkt till de stämplade “hemmastarka” lagen som Sevilla-klubbarna, Athletic & Atlético.

Och, som jag varit inne på tidigare, om klubbarna eller supportrarna kommer vara kreativa på något sätt och inreda arenorna eller på något sätt göra sig hörda ändå under matcherna.

Annons

***

Snabbt innan jag lämnar bloggen en snabb Silly Season-blick. Mohamed Salisu har varit sensationell i Valladolid under säsongen. Hans första i La Liga.

21-åringen verkar nu vara på gång till Stade Rennes vilket förvånar. Inte att den franska klubben är intresserad, utan att så många spanska klubbar låter det gå obemärkt förbi.

Jag tror han redan nästa säsong vore redo för betydligt större uppgifter i La Liga. Han passar säkert bra även i Rennes, men det vore trist att se honom förlorad från den spanska fotbollen.

Så bra har han faktiskt varit.

Publicerad 2020-05-27 17:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto