Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Asensios drömcomeback & omgångens elva #29

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Vad vackert det var att se Marco Asensio spela fotboll igen. Han må inte ta plats i omgången lag, även om han lika väl hade kunnat konkurrera ut både Chukwueze och Ansu Fati sett till poängskörd, men jag valde de senares totala prestation som mer värdefulla för sina lag.

Asensio får nöja sig med ett omnämnande här i stället. Jag hoppas han håller sig skadefri och når upp i den nivån han stundtals hade innan mardrömsskadan. Jag gillar verkligen Marco Asensio. Att han är vänsterfotad är en del, men det är något med det där tillslaget han har och när han trippar fram för att slå till bollen.

Mål kan han göra. Det behöver han inte bevisa för någon. Han behöver däremot lära sig att bli jämnare och ta större plats i spelet om han ska ta det där stora steget och bli en av de allra bästa.

Annons

Kul hur som helst att han är tillbaka på fotbollsplanen. Vilken joker Real Madrid har i Asensio de kommande veckorna. Hans självförtroende lär skjuta i höjden efter 1+1 mot Valencia.

Nåja, innan nästa omgång rullar igång om några timmar är det dags att summera med en elva.

Aitor Fernández (Levante)
Pipa (Espanyol) – Ramos (R.Madrid) – Cabrera (Espanyol) – Mendy (R.Madrid)
Chukwueze (Villarreal) – M.Llorente (Atlético) – Campaña (Levante) – Ansu Fati (Barcelona)
Benzema (R.Madrid) – João Félix (Atlético)

***

Aitor Fernández (4): Målvakten som räddar flest skott i ligan tog också de allra flesta mot Sevilla. Suverän match, flera kvalificerade parader. Gör en grym säsong.

Pipa (1): Gjorde sin blott andra ligastart för säsongen men imponerade med stort lugn och handskades väl med Marc Cucurella.

Annons
Sergio Ramos (3): Oerhörd pondus och självklarhet i sitt spel. Knappast legat på latsidan under uppehållet.
Leandro Cabrera (2): Gjorde skäl till sin dyra prislapp. Vital för Espanyol som tog en pinne mot Getafe trots en man kort nästan hela matchen.
Ferland Mendy (3): Stabil insats av fransmannen som inte bara visade prov på defensiv stabilitet utan också offensiva egenskaper. Assisterade till avgörande 2-0-målet mot Valencia.

Samuel Chukwueze (1): Vi väntar på det stora genombrottet alltjämt. En bit på väg mot formen när han hade en bra dag ute på högerkanten mot Mallorca.
Marcos Llorente (1): Den defensive mittfältaren har blivit en poängspelare för Diego Simeone. Avgjorde på Anfield, nu inhoppare i en offensivare roll och hann både göra mål och två assist.
José Campaña (4): Ny jättebra match av José Campaña. Mot sin moderklubb.
Annons
Ansu Fati (3): En av få spelare som stack ut när Barcelona gjorde minimalt för att besegra Leganés. Fint mål.

Karim Benzema (6): Tvåmålsskytt där det andra stack ut. Herregud vilken prestation. Mottagningen och avslutet – helt mållös.
João Félix (3): Såg knappast ut att ha lidit av skadebesvär. Pigg och på spelhumör när Atlético krossade Osasuna.
Publicerad 2020-06-19 02:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto