POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
5v

Skallade Maxi Gómez verkligen Albert Celades ut från Valencia?

Twitter: @pinthorp

Valencia Club de Fútbol överträffar sig själv i dumhet och oförutsägbarhet gång efter annan. Den senaste veckan liknar inget annat än en dokusåpa där allt verkar kretsa kring att svartmåla så många personer som möjligt går under kortast möjliga tid, och helt och hållet släppa fokus på det som egentligen bör vara det primära. Nämligen fotbollen.

Skallades Maxi Gómez och Albert Celades verkligen innan den sistnämnde fick sparken? Och varför i hela friden vägrade Valencia att låta Celades säga upp sig, för att därefter sparka honom och således fortsätta tvingas betala ut lön? Är det signalvärdet i att klubben faktiskt ger Celades foten som är så viktigt?

Det är så många frågetecken kring Valencia för tillfället att det är svårt att få svart på vitt vad som egentligen sker. Att det finns spelargrupperingar som är missnöjda händer i alla klubbar. Men att det kommer ut på det här sättet, att spelare får stå över träningar, halvt strejkar och att lagkaptener kör över sin ledarstab är ingredienser som gjorde det omöjligt för Valencia att behålla Celades.

Inte för att han var ett långsiktigt alternativ eller överhuvudtaget rätt man på rätt plats från första början. Han bara råkade hamna där i brist på annat när Marcelino hux flux fick ta dörren ut från Mestalla efter tre omgångar.

Nu har Voro kommit in för att rädda säsongen men det vi fick se i går var totalt mörker. Knappt ett avslut på mål. Helt uddlöst spel. Dumdristiga och nonchalanta beslut på egen planhalva. Noll inställning och framför allt noll reaktion efter baklängesmålen.

Athletic tog en av de mest betryggande och stabila bortasegrar jag sett den här säsongen. Lika imponerande från Bilbao-laget som fullkomligt bedrövligt från Valencia.

Nu är Los Ché på plats tio i tabellen.

Jag befarar inget annat än spelarflykt från Valencia kommande transferfönster.

***

Vem som skulle kunna komma in på tränarbänken för Valencia?

Ernesto Valverde hade varit ett drömnamn. Men nu spekuleras, eller snarare rapporteras från starka källor, att det kommer bli ett ännu tydligare Jorge Mendes-projekt.

Visst, det har fungerat bra i Wolves och visst har demonagenten tagit duktiga spelare till Valencia förr. Men jag tror att mer makt åt Mendes är helt fel väg att gå om Valencia faktiskt ska bygga något på sikt.

***

Defensiva trion Unai Simón-Yeray Álvarez-Iñigo Martínez är ruskigt bra.

Real Madrid har en starkare dito, annars vetifan. Athletic har sannerligen en stabil defensiv grund att fortsätta bygga vidare på. Tänk om Iñaki Williams börjar hitta målet lite oftare, om Oihan Sancet kan ta nästa steg och om Unai López kan hålla en jämnare nivå.

Säsong på säsong tåls det att imponeras av vad Athletic faktiskt åstadkommer, med sin strikta värvningspolicy men fortsatt alltid ett lag att räkna med på övre halvan.

***

Barcelona-Atlético var sannolikt den bästa matchen sedan återstarten. Fantastisk underhållning. Jag ville inte att det skulle ta slut. 90 minuter till och det hade kunnat sluta 5-5.

Yannick Carrasco gjorde sin bästa match sedan comebacken i Atlético.

Riqui Puig har bevisat att han är redo för att konkurrera på allvar om en plats framöver.

***

I kväll kan Real Madrid ta ett stort steg mot ligatiteln. Getafe stundar och vid seger skiljer fyra poäng till Barcelona. Även om Madrid har några kluriga matcher kvar, bland annat mot just Athletic kommande helg, tappas inte ett övertag på fyra poäng.

Välkomna in i C More-värmen från 21:50 med mig & Marcelo Fernández. Kul blir det!

Publicerad 2020-07-02 kl 12:06

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto