POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Säsongens lag i La Liga 2019/20

Twitter: @pinthorp

Senare i veckan kommer jag sammanställa och redovisa hur det sett ut genom säsongens alla 38 omgångens lag. Vilka lag har flest representanter? Vilka spelare har blivit uttagna flest gånger?

Det kommer en alternativ “omgångens elva” vad det lider.

Men här och nu bortser jag helt från det, och går rent subjektivt på hur jag har upplevt denna unika ligasäsong som tog sin början för elva månader sedan.

Det här är den elva som varit bäst i La Liga 2019/20 enligt mig:

Unai Simón (Athletic)
Navas (Sevilla) – Ramos (R.Madrid) – D.Carlos (Sevilla) – Reguilón (Sevilla)
Merino (R.Sociedad) – Casemiro (R.Madrid) – Cazorla (Villarreal)
Messi (Barcelona) – Benzema (R.Madrid) – Ocampos (Sevilla)

***

Inte en spelare från tabelltrean Atlético Madrid? Säger egentligen mer om Atleti, tycker jag. Det finns spelare även i det laget som imponerat och förtjänar ett omdöme. Felipe har varit en kanonvärvning och lagets bäste mittback. Saúl har tagit ännu ett steg framåt, Marcos Llorentes vår/sommar har varit excellent och Jan Oblak har varit lika bra som alltid.

Men position för position, spelare för spelare, hamnar Atléticos lirare utanför. Däremot rejäl dominans från Sevilla och Real Madrid.

Här kommer små motiveringar.

Unai Simón: Gör sin första “riktiga” säsong i La Liga (stod bara sju matcher i fjol) och har imponerat så pass mycket att det finns en grupp som skriker högt efter Simón som näste landslagsmålvakt i Spanien. Modern målvakt, duktig i spelet på marken, bra reflexer, agerar med mycket pondus. Ett otroligt genombrott och redan en målvakt i toppklass.

Jesús Navas: Ende utespelare som startade samtliga ligamatcher. Förlängt sin karriär i och med omskolningen till högerback och ser bättre ut än någonsin. Den ytterback med flest assist. Tveklöst säsongens högerback.
Sergio Ramos: Jag väljer att gå emot mig själv här. Kanske har även jag förblindats av alla mål och den här sommarens suveräna insatser från Ramos. Faktum är ju att jag hela tiden pekat på hans kollega som den mer stabile. Raphaël Varane förtjänar verkligen att hyllas. Han har gjort en stabilare säsong. När Ramos svajade delvis under hösten stod Varane stadigt. Men jag kan samtidigt inte blunda för Ramos auktoritet och enorma drivkraft att ta sitt Real Madrid framåt. Han har varit betydande på så många sätt. En sällan skådat bärande spelare i ett lag på flera sätt. Ramos förtjänar platsen.
Diego Carlos: Säsongens bästa värvning. Från anonymiteten i Nantes till rampljuset i Sevilla. Nu har väl inte hela fotbollsvärlden upptäckt Diego Carlos ännu, men det känns bara som en tidsfråga innan han ger sig i väg till nästa stora destination. Gigant i luften, resolut, trygg med boll. Han har allt.
Sergio Reguilón: Defensivt utmanad av Ferland Mendy, som dock inte varit ordinarie i närheten av hela säsongen. Offensivt utmanad av Pervis Estupiñan, som yrat fram längs Osasunas vänsterkant och varit helt fenomenal. Men från start till mål har Sergio Reguilón varit bäst och jämnast. Sällsynt att en vänsterback kan vara så involverad och “dominera” sin kant som Reguilón flera gånger lyckats med.

Mikel Merino: Martin… nej, inte Ødegaard. Det blir Mikel Merino som tar den här platsen. Det är lätt att bara titta tillbaka på de senaste veckorna och glömma bort hur dominant Ødegaard faktiskt var under hösten. Men hela hans 2020 har varit för svagt i paritet med hur han inledde säsongen för att platsa här. Mikel Merino har däremot hållit en hög nivå hela tiden. Dynamisk spelare, duktig i passningsspelet, likväl som i det fysiska spelet. Fått ett stort genombrott.
Casemiro: Det är svårt att blunda för ledaren Ramos eller målskytten Benz, men frågar ni mig finns det ingen tydligare MVP i mästerlaget än Casemiro. Hans närvaro är inte alltid tydlig. Men hans frånvaro är däremot hysteriskt uppenbar. En av de mest underskattade spelarna som finns där ute.
Santi Cazorla: Två års skadefrånvaro och säkert en handfull operationer senare. Hand upp ni som trodde Santi Cazorla skulle återvända till La Liga och inte bara briljera, utan även dominera? Makalös säsong av magikern som fortsatt trolla för oss.

Lionel Messi: Knappast hans sämsta säsong senaste decenniet men inte heller den bästa. Vinner ändå skytteligan och assistligan ganska överlägset.
Karim Benzema: Fortsatt ta på sig rollen som målskytt och gör det med den äran. Att nå 20+ mål utan att vara ordinarie straffskytt är superbetyg. Betyder därtill så mycket för Real Madrids spel som den referenspunkt han är. Rörlig, smart som få, fantastisk på att kombinera.
Lucas Ocampos: Ett annat nyförvärv som tagit La Liga med storm. Blivit Sevillas storstjärna i offensiven. Dribblar ofta och gärna, men har till skillnad från tidigare i karriären inte bara lyckats “showa” utan också omvandla det till någonting av värde. Han har nästan blivit effektiv.

***

Andra spelare som sannerligen förtjänar ett omnämnande och fanns med i en bruttotrupp: Aitor Fernández (Levante), Thibaut Courtois (Real Madrid), Felipe (Atlético), Raphaël Varane (Real Madrid), Pervis Estupiñan (Osasuna), José Campaña (Levante), Martin Ødegaard (Real Sociedad), Saúl (Atlético) Toni Kroos (Real Madrid), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Raúl García (Athletic) & Gerard Moreno (Villarreal).

Hur ser er elva ut för säsongen 19/20?

Publicerad 2020-07-21 kl 13:57

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto