POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Kaos utanför planen, men mycket positivt på densamma för Valencia

Twitter: @pinthorp

La Liga-säsongen är igång!

Lite trevande, lite “träningsmatch-aura” på vissa tillställningar. Som mållösa Eibar-Celta eller för all del 1-1-matchen mellan Valladolid och Real Sociedad.

Men också en del godbitar. Som just den sistnämnde matchen. Missade ni Sergi Guardiolas assist? Ett av guldkornen från helgen.

För Alexander Isak blev det mer speltid än vad han brukar få. Nästan 80 minuter. Tyvärr lyckades han inte höja Real Sociedads för dagen ganska bleka offensiv. Ander Barrenetxeas startplats gav en liten indikation att han kommer få en större roll den här säsongen. Jag förutspår ett genombrott.

Men det klart Real Sociedad kommer växa med kreativiteten som tillkommer i Mikel Oyarzabal & David Silva.

***

Galen derbybatalj på Mestalla i går kväll.

Jag kommentera matchen och var helt färdig efteråt. José Luis Morales slalommål efter 35 sekunder, Kangin Lees första halvlek, José Luis Morales andra drömmål, Maxi Gómez dominans och Manu Vallejos inhopp var några av huvudingredienserna till en oerhört underhållande match.

Valencia vann till slut 4-2. Reaktionen och de effektfulla bytena från Javi Gracia blev avgörande. Till slut kändes det ganska rättvist ändå, även om jag gillar Levantes frejdighet. Los Granotas kommer störa många topplag den här säsongen.

Vi kan förstås inte lämna Mestalla-matchen utan att nämna Yunus Musah. Helt okänd 17-åring som klev rakt in i startelvan för Valencia. En lirare som kom förra säsongen från Arsenals akademi. Gjorde starkt avtryck i reservlaget men har knappast varit tilltänkt som en spelare för A-truppen den här säsongen.

En pigg försäsong och framför allt en fin insats mot Villarreal i genrepet senare och han klev rakt in i Gracias första elva. Och imponerade. Pondus och smartness. Såg inte alls ut som en oerfaren tonåring.

Kaos utanför planen (och ska klubben säljas nu?), men åtminstone en lyckad start på Mestallas gröna matta för Valencia. Det ger lite hopp för supportrarna.

***

Ska vi passa på att dela ut lite kängor ur ett Valencia-perspektiv tål det att understrykas vilken urusel första kvart Eliaquim Mangala gjorde (innan han utgick skadad), att ersättaren Mouctar Diakhaby inte är särskilt mycket bättre och att unge Vicente Esquerdo inte är redo att axla en roll som startspelare om Valencia ska nå en fin tabellplacering.

Men som Javi Gracia också uttryckt och blivit lovad. Det kommer dyka upp ett par spelare innan fönstret stänger. På ett eller annat sätt. Central fältare är av högsta prioritet. Om inte kanske det är läge att börja lira Daniel Wass på ett centralt mittfält igen. Han är mer bekväm än Esquerdo.

***

En av förra säsongens bästa mittfältare i Segunda División har tagit steget upp till finrummet. Att Luis Milla hann fylla 25 år innan debuten i högstadivisionen ägde rum känns skumt. Å andra sidan känns han mer redo att verkligen göra avtryck på allvar nu.

Granadas nytillskott presenterade sig på ett storartat sätt i 2-0-premiärsegern mot Athletic. Målet som han gjorde helt på egen hand blev verkligen kronan på verket.

Och tycker ni namnet klingar bekant så är det heller ingen tillfällighet. Han är faktiskt son till Luis Milla (ja, i Spanien är det inte ovanligt att far och son delar namn), den tidigare Real Madrid, Barcelona & Valencia-spelaren, som även tränat det spanska U21-landslaget.

Lite besviken på offensivt starka (på pappret) Villarreal. Bara 1-1 mot nykomlingen Huesca.

Och utan att ha sett varken träningar eller de vänskapsmatcher som spelats inför premiären, tål jag ändå få uttrycka min åsikt att det känns mäktigt att en så begränsad spelare som Moi Gómez ska starta i ett så högkvalitativt lag som Villarreal.

När Take Kubo (måste han verkligen matchas in långsamt när han är en så mycket bättre fotbollsspelare än Moi Gómez?) och Javi Ontiveros finns på bänken, menar jag.

Jaja, när Unai Emery får ihop det kommer Villarreal helt säkert bli ett av de mest sevärda lagen i igen den här säsongen.

Publicerad 2020-09-14 kl 13:59

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto