Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Valencia blir inget bottenlag – men måste förstärka

8v

Twitter: @pinthorp

Pågående inbördeskrig. Ägaren Peter Lim med sitt entourage mot klubbens supportrar. En decimerad trupp. En backlinje som på pappret inte ska vara nära en toppstrid.

Nej, allt är så klart inte frid och fröjd i Valencia efter en uddamålsseger på Anoeta, men låt poängtera att det inte bara blåser kalla vindar runt klubben. I alla fall inte rent sportsligt.

Jag vet att fotboll är en färskvara, och att Huesca stundtals spelade ut Valencia på Mestalla för bara några dagar sedan. 17-5 i skottstatistiken och ett passningsorienterat finlir. Trots det har de inledande omgångarna gett visst hopp för Valencia.

Jag har fortfarande svårt att se Valencia inkluderas i någon form av toppstrid. Når man Europa vore det en jätteprestation. Men att Los Ché skulle fullständigt kollapsa, vara involverat i någon bottenstrid, det skulle faktiskt förvåna.

För trots att Javi Gracia gång efter annan uttryckt sin oro och sitt missnöje kring att spelartruppen inte har förstärkts – signalvärdet gentemot den sportsliga ledningar blir inte tydligare än att spela ynglingar som Álex Blanco och Yunus Musah före lirare som Gonçalo Guedes – är det ett lag som stundtals uppträtt som just ett lag.

ANNONS

Valencia hade knappt bollen mot Real Sociedad i går. Men den defensiva insatsen var nästintill felfri. Lett av José Gayá, med ett fantastiskt centralt block framför backlinjen i form av Geoffrey Kondogbia (bollvinnaren & grintan) och Daniel Wass (lugnet & passningsspelet), och längst fram en målskytt av högklassig nivå.

Valencia kommer fortsätta vinna matcher om de lyckas bibehålla den kollektiva försvarsinsatsen. Det spelar ingen roll om laget producerar fem chanser. Maxi Gómez är tillräckligt bra för att förvalta åtminstone en eller två.

Uruguayanen ser onekligen ut att ha lyft sig minst en nivå jämfört med debutsäsongen i klubben. Hans mål kommer bli vitala den här säsongen.

Samtidigt kvarstår frågetecknen och problemen. Truppen är alldeles för skör. Gayá, Kondogbia & Maxi. Tre spelare som inte går att ersätta överhuvudtaget.

I ett lag där Correia, Musah & Blanco startar, som inte ens har tio ligamatcher under bältet tillsammans, och Hugo Guillamón som blev uppflyttad permanent inför säsongen ska bära ett stort ansvar i mittförsvaret blir det extra viktigt för de rutinerade spelarna att visa vägen. Det gjorde de i går. Och det kommer räcka för att undvika en bottenstrid. Men ska Valencia kriga i de högre regionerna kommer förstärkningar behövas.

ANNONS
Publicerad 2020-09-30 kl 15:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto