Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Hattrick de penals"

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

65-35 i bollinnehav. 16-7 i skott. 8-1 i hörnor. Allt detta i Real Madrids favör mot Valencia.

På resultattavlan? Valencia-Real Madrid 4-1.

Ibland är det inte helt logiskt, och resultaten speglas inte av matchbilden. Det var en väldigt märklig tillställning på Mestalla. Men jag skulle inte säga att Valencia var direkt oförtjänt att vinna matchen. Nog för att marginalerna för ovanlighetens skull var på Los Chés sida, men laget ska inte heller be om ursäkt efter 4-1-viktorian. Straffsituationerna kom efter flertalet väldigt fina kombinationer och anfall. Och i tillägg var defensiven förvånansvärt stabil. Dessutom tillät Valencia sin motståndare hålla en del boll och attackera efter de två relativt tidiga straffarna i andra halvlek.

Annons

Sedan går det diskutera straffsituationerna i sig. Handbollarna är kanske inte mycket att orda kring, men Maxi Gómez fick med sig en billig i duellen med Marcelo. För första gången i historien fick Real Madrid tre straffar emot sig. Och Carlos Soler, som bäst gjort tre mål under en ligasäsong tidigare, gjorde “hattrick de penals”.

Allt är upp och ned i Valencia. Ingen såg det här resultatet komma. Och kanske kan det bringa en del självförtroende till laget framöver.

Real Madrid då? Hur mycket ska vi ta in av resultatet? Det var i överkant, helt klart. Och så genomusel var inte Reals insats. Däremot är det läge att börja ifrågasätta både anfallsspelet och en del individuella prestationer. Raphaël Varane har verkligen svajat under säsongsinledningen. Tyvärr har ju Éder Militão sett ännu sämre ut när han fått chansen. Marcelo, ja denne Marcelo. Han verkar älskas av Zidane men skillnaden ur ett defensivt trygghetsperspektiv när Ferland Mendy är på planen kontra Marcelo är oerhörd. Brassen har blivit en säkerhetsrisk.

Annons

Nu går Real Madrid in i en tuff kommande period fram till jul. Det väntar ett tufft spelschema och med ytterligare ett par skador på nyckelspelare måste andra kliva fram.

***

Ansu Fati borta upp till fyra månader. Trist för en ung spelare som fått sitt stora genombrott och redan känns som en nyckelfigur i Barcelona. 

Det lär inte förminska ryktena om Memphis Depay till den katalanska klubben. Jag kan inte låta bli att tänka på vilka signaler det sänder om Barcelona som befinner sig i en ekonomisk jättekris väljer att signera en ny spelare med hög lönepost i januari.

Fram tills dess lär vi få stifta ännu större bekantskap med Pedri. Det största utropstecknet i Barcelona den här hösten. 17-åringen lirar med ett sådant moget och begåvat spel att det häpnar. 

***

Nu verkar det som att Real Sociedad inte protesterar mot att Granada avslutade söndagens match med färre antal spelare från A-laget än vad som egentligen är tillåtet.

Annons

Det hade kunnat ge Real Sociedad en 3-0-seger. Nu blev det bara 2-0. Men å andra sidan hade en skrivbordsseger fråntagit Mikel Oyarzabal hans straffmål. Han är ju trots allt i skytteligaledning. 

Och vad hade hänt med alla åtta La Liga-debutanter i Granada?

Nej, det vore för amoraliskt från Real Sociedad. Det skulle inte få ske. La Real vann mot ett beskedligt motstånd och det var väl fördel nog i det här läget.

***

Är Paco Alcácer-Gerard Moreno La Ligas bästa anfallspar för tillfället?

Det är väl João Félix-Luis Suárez att hålla upp som en motkandidat.

Att Paco, som gjort nio mål under hösten även Europa League-inräknat, fortfarande utesluts i den spanska landslagstruppen framstår som en gåta för mig.

Publicerad 2020-11-10 11:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto