Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sevillas bäste vänsterytter spelar i Eibar

Pinthorp

Mäktig Real Madrid-seger i el derbi Madrileño. Zinedine Zidane har återvänt till grunderna och tryggheten, spelat sin “gala-elva” och fått både Sergio Ramos & Karim Benzema tillbaka i slag.

Då fungerar Real Madrid.

Och när Real Madrid fungerar som den här senaste veckan är det ett av världens bästa lag.

Jag imponeras också enormt av Lucas Vázquez prestationer den här hösten. Tidigare vikarierande högerback när skadorna duggade tätt, men nu när Dani Carvajal varit tillbaka har Lucas ändå fått spela i sin naturliga position högre upp i banan – och gjort det med bravur. Rent av varit en av Real Madrids viktigaste poängspelare senaste månaden.

Det ska Zidane ha kredd för.

Han har många gånger pekats ut som en överflödig spelare i den här truppen men har den senaste tiden vuxit ut till flexibel spelartyp som känns som precis motsatsen till överflödig. Nu går han före Marco Asensio, Rodrygo & Isco.

Annons

Ligavinnare 2000. Copa del Rey-segrare 2002. Champions League-semifinalist 2004.

När jag började följa den spanska fotbollen var Deportivo La Coruña en toppklubb. SuperDepor blev EuroDepor. Men i dag är det bara mörker.

I helgen föll Deportivo – nu i den spanska tredjedivisionen – hemma på Riazor mot värsta rivalen Celta Vigo. Ja, alltså Celtas reservlag. Matchen slutade 1-2.

Höjden av förnedring. Botten är nådd.

Hoppas det snart vänder för Depor.


Vill slå ett slag för Granada som gjort en fantastiskt imponerande säsong så här långt. För första gången i klubbens historia tävlas det i Europa League. Granada har kvalificerat sig för slutspelet vilket bara i sig måste beskrivas som godkänt.

Däremot, det ofta svåra “andra-året” i La Liga, inte tappat fullständigt i ligaspelet. Just nu är Granada sjua. Samma tabellplacering laget landade förra säsongen och nådde Europa.

Annons

Med skicklige Diego Martínez på tränarbänken, kontinuitet i spelartruppen samt ett par nyckelvärvningar där innermittfältaren Luis Milla från Tenerife och anfallaren Luis Suárez sticker ut. Suárez öste in mål på lån i Real Zaragoza förra säsongen men har köpts loss från Watford och tillhör Granada permanent.

Två oerhört spännande namn att följa. Och Granadas stabilitet bör se till att laget löser en mittenplacering i ligan.


Enormt starka scener när Javi Ontiveros gråtandes i flash-intervjun efter Huescas segermatch mot Alavés berättade att hans farmor ligger inlagd på sjukhus efter att ha smittats av coronaviruset.

Det var fint att han fick avgöra när Huesca tog första segern för säsongen och lämnade jumboplatsen.


Alexander Isak fortsätter leta målform och hade inte sin dag mot Eibar. Däremot var det två tonåringar som levde upp till förväntningarna som ställts på dem inför säsongen.

Annons

Ander Barrenetxea slog till med ett drömmål. Hans första den här säsongen.

Bryan Gil gjorde inget mål, men var för all del involverad i Eibars välförtjänta kvittering.

Jag vet inte om Monchi & Julen Lopetegui enbart sitter och gnuggar sina händer och ler när de följer Bryans utveckling i Eibar. Sevilla-produkten är ju bara på lån, men samtidigt sitter Lopetegui med en spelartrupp där avsaknaden av en vettig vänsterytter är extremt tydlig. Det är ändå lite lustigt att Sevillas bäste vänsterytter lirar i Eibar.

Munir El Haddadi har använts i rollen. Funkar inte.
Óscar Rodríguez och Óliver Torres har också använts i rollen. Det är inte optimalt det heller.

Samtidigt hade Bryan Gil inte fått samma ansvar som han just nu får i Eibar. Kanske är den utbildningen perfekt ur ett längre perspektiv.

Nästa säsong bör han vara redo att konkurrera i Sevilla.

Annons
Publicerad 2020-12-14 12:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto