Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Är En-Nesyris svaret på Sevillas anfallsfråga?

2v

Som om logistikproblematiken inte var stor nog i Spanien så har snöstormen Filomena rört till det ordentligt. I vissa fall kunde matcher byta speldag, men riktigt så enkelt var det inte för samtliga. Som Atlético-Athletic. Nu beror det på hur långt lagen går i Champions League respektive Copa del Rey för att vinna lämpligt speldatum. Matchen kommer behöva pressas in i mars/april men helt simpelt blir det inte.

Och träningsmöjligheterna har inte heller varit att hurra för. Flera lag har inte kunnat träna ute på gräs. Och Real Madrid har mest spenderat de senaste dygnen på resande fot. Det gick nämligen inte komma till Madrid från Pamplona i lördags. Uppladdningen inför spanska supercupen fick därför spenderas längs vägarna, då Real Madrid-truppen tvingades stanna i norra Spanien och direkt ta fart mot Málaga där matchen mot Athletic ska spelas på torsdag. Stökigt värre.

ANNONS

Det bidrog ändå till älskvärda bilder när Djené skottade snö för att bilar skulle komma fram och den virala succén som Yannick Carrasco bidragit med efter att ha lånat grannen Fiat Panda för att ta sig till träning. Det adderar något till historien att just Carrasco körde bilen. Mest fåfäng i Atlético? I hela La Liga? Det kändes mysigt att se honom köra en bil som inte kostar miljoner.


Youssef En-Nesyri med hattrick för Sevilla. Är anfallsproblemet löst nu? Är marockanen svaret?

Jag är fortfarande tveksam. Han är mycket bättre än Luuk de Jong, och har dessutom potential att fortsätta utvecklas. Men helt har En-Nesyri inte övertygat mig än. Framför allt sätter jag ett frågetecken kring hans avslut. 3-2-målet han gör mot Real Sociedad är världsklass. Men andra målet han gör kanske Álex Remiro ska ta. Och i ärlighetens namn har han ytterligare ett par chanser där det går att kräva bättre kvalité i avsluten. Det tycker jag är något som varit genomgående under hans karriär.

Däremot är det å andra sidan en extrem styrka att hela tiden ta sig till så många lägen. Då spelar det i slutändan ingen större roll om tre av bollarna går in och det vinner matchen åt Sevilla.

ANNONS

Det ska bli kul att se hur han följer upp det här. Hittar En-Nesyri helt rätt i Sevilla kommer laget kunna närma sig övriga toppen. Sevilla behöver en pålitlig målskytt. Mycket annat är redan på plats i Julen Lopeteguis lagbygge (Loppan som dessutom förlängt till 2024).

Stort test för Sevilla, som nu avfärdat både Villarreal & Real Sociedad på kort tid, kommer i kväll.

Filomena ska inte stå i vägen och gräsmattan på Wanda Metropolitano sägs vara fullt redo. Atlético-Sevilla 21:30.


Presidentvalet närmar sig i FC Barcelona. Bara tolv dagar kvar. Nu har nio kandidater blivit fyra: Joan Laporta, Víctor Font, Toni Freixa & Emili Rousaud.

För att vara med i den slutgiltiga fasen krävs x antal medlemssignaturer att presentera. Laporta hade samlat ihop över 10 000 vilket var överlägset konkurrenterna. Kanske en hint om hur det slutar.

Allt pekar på att Víctor Font är den som gör upp med Laporta.


Sergio Canales gör mig glad. Vilken fantastisk fotbollsspelare det är.

Han måste med till EM. Det går väl inte lämna Canales utanför truppen, Luis Enrique?

ANNONS

Huesca sparkade till slut Míchel. Det klart, en seger på 18 matcher. Bara 14 mål framåt.

Detta var väl det ultimata beviset att Míchel borde hålla sig i La Segunda. Där har han skördat framgångar konsekvent. I La Liga? Jag tror han närmar sig 50 matcher och bara en seger som tränare. Nåt i den stilen. Så uselt facit har han. Får se om någon kan komma in och få Huesca att börja vinna fotbollsmatcher.

Publicerad 2021-01-12 kl 12:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto