Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Har Zidane nått vägs ände i Real Madrid?

Pinthorp

När Real Madrid kryssar en ligamatch som ett bottenlag, åker ur Supercopan och därefter förlorar mot ett lag från tredjedivisionen väntar en storm av kritik. “Jag tar på mig allt ansvar”, sa Zinedine Zidane efter decablet mot Alcoyano tidigare i veckan.

Och det klart en del av ansvaret vilar på Zidane. Han har undvikit rotationer totalt och majoriteten av den elva som ställde upp mot Alcoyano har knappt spelat senaste månaderna. Men det ska naturligtvis inte spela någon roll när motståndet lirar ett par divisioner lägre till vardags.

Alla rapporter från Marca-håll de senaste dagarna pekar dock på tålamod med Zidane. Han har lyckats vända dåliga trender förr i Real Madrid. Jag tror han kan göra det igen.

Framför allt känns det som ett märkligt läge att sparka Zidane mitt under brinnande säsong. En bit efter i ligan, men där finns hopp. Och Champions League-slutspelet drar igång i februari. Där finns också hopp.

Annons

Däremot är frågan om Zidane har det som krävs för att generationsväxla i Real Madrid. De senaste dagarna har många, såväl supportrar som journalister, uttryckt sin besvikelse över den hittills misslyckade generationsväxlingen. Vinícius Júnior pekades ut som stor syndabock efter Alcoyano-matchen och har haft flera tuffa månader bakom sig. Éder Militão har sjunkit i försvarshierarkin den här säsongen. Luka Jovic har återvänt till Frankfurt. Martin Ödegaard är på väg ifrån klubben.

Av de “etablerade unga” har varken Marco Asensio eller Fede Valverde tagit nästa steg. Även om deras existens i Real Madrids framtid kanske inte diskuteras eller ifrågasätts på samma sätt som övriga nämnda.

När det blåst som värst har Zidane hela tiden fallit tillbaka på sina gamla trygga kort. Det har funkat, det har gett otaliga titlar och framgångar. Men hur länge håller Luka Modric, Karim Benzema och Sergio Ramos både motivation och kvalitén på den högsta nivån? Just nu är konkurrensen alldeles för svag. Generationsväxlingen har stannat upp.

Annons

Och samtidigt går det peka på att Santiago Solari inte var snett på sina beslut att ge Marcelo och Isco mindre speltid och samtidigt ge Sergio Reguilón och Marcos Llorente större förtroende. Det går alltid vara efterklok och jag tror knappast Solari hade varit den långsiktiga lösningen på Real Madrids problem. Det Zidane gjorde förra säsongen är lätt att glömma bort. Den ligatiteln smäller väldigt högt.

Men vad han hittills presterat med Real Madrid finns mest en stringens i att hela tiden falla tillbaka och lita på samma spelare. Det är bara Ferland Mendy som slagit sig in i startelvan de senaste åren.

Just nu pekar mycket på att Zidane tar Real Madrid-säsongen i hamn, men att det till sommaren är en ny tränare på plats för att inleda en ny satsning.


Har ni hört Orsais nya singel? Den släpptes vid midnatt.

Annons

Ja, ni vet, sex spelare från Athletic har ju blivit med band.

Asier Villalibre som leadsinger och med trumpeten i högsta hugg samt Mikel Balenziaga (gitarr), Óscar de Marcos (gitarr), Mikel Vesga (gitarr), Iñigo Lekue (bas) & Dani García (trummor).

“Jag har kommit till ett kompisgäng som gillar att spela fotboll ihop”, uttryckte sig nye tränaren Marcelino tidigare i veckan. De gillar också att spela in låtar ihop.

Verkar råda full harmoni i Athletic för tillfället.


Har alltid haft en soft spot för Carlos Fernández. Lider av att se honom utanför i Sevilla match efter match (ja, jag vet att han varit skadad en del också). Real Sociedad vore en fantastisk lösning. En ny anfallskonkurrent till Alexander Isak, men likväl en spelare som kan lira på andra positioner till skillnad från Willian José.

Annons

Jag tyckte Carlos var som bäst när han lirade lite släpande bakom Roberto Soldado i Granada förra säsongen.

Sedan får vi väl se vad som händer med Martintxo. Norrmannen som fått ett eget smeknamn i San Sebastián och var extremt älskad av fansen verkar snarare på väg till London om vi ska tro de senaste rapporterna. Tråkigt när agenter och rådgivare bestämmer, och tråkigt om han faller ifrån La Liga.

Det hade varit fint att se honom i Real Sociedad igen. Då hade han fått lira den där cupfinalen han var så delaktig i att La Real överhuvudtaget nådde.

Publicerad 2021-01-22 11:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto