Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sevilla får in en av världens bästa

Pinthorp

Jag trodde på Luis Suárez-succé i Atlético. Men att han skulle nosa på karriärsbästa? Det förvånar rent av. För tittar vi på siffrorna är det en Suárez som tidigare behövt fler chanser för att göra mål. Den här säsongen har han skjutit 40 skott. 18 har träffat mål, 12 har blivit mål.

Jämför det med exempelvis Leo Messi, som skjutit mer än dubbel (97 skott), träffat mål 47 gånger men ändå inte nått upp i samma målkvot som Suárez (Messi är ett mål bakom).

Diego Simeone har förändrat hela sitt system för att få ut maximalt av sin trupp. Och framför allt maximalt av Luis Suárez. Samtidigt är han mer effektiv än någonsin och utstrålar en enorm hunger.

Hur mycket Barcelona ville bli av med Luis Suárez lönepost så framstår det mer och mer för varje dag som går vilket sanslöst dårskap det var att släppa honom till en direktrival. Det är mycket som skiljer Atlético anno säsongen 2020/21 jämfört med förra. Men den enskilt tydligaste skillnaden är att Luis Suárez gör målen som Álvaro Morata inte gjorde.

Annons

Papu Gómez är på väg till Sevilla. Ska vi tro rapporterna från både andalusien och även silly-gurun Fabrizio Romano så ska den obligatoriska läkarundersökningen äga rum i dag.

Det är väldigt få spelare i Serie A som jag håller högre än Papu Gómez baserat på de senaste två säsongerna. I den positionen inte någon.

Och Monchi förtjänar enorma hyllningar om han ror det här i land. Ivan Rakitic har varit mycket mer alibi än Sevilla hoppats på hittills, och inte alls varit lika bra på att bryta igenom mellan lagdelar sista tredjedelen som hans föregångare Éver Banega var. Här finns en tydlig roll att fylla. Kanske kommer Julen Lopetegui rent av vrida lite på sitt spelsystem för att få den bästa versionen av Papu.

Hur som helst ska det bli väldigt spännande att se. Med en offensiv som alltmer börjar fungera (Suso gör sin bästa månad i Sevilla-tröjan & En-Nesyri gör mål på det mesta) kommer en av världens bästa på sin position in och erbjuder helt andra alternativ.

Annons

Det våras för Sevilla.


Alexander Isak gjorde en av säsongens bästa insatser mot Real Betis.

Trist för svensken att tränaren saknar fingertoppskänsla och ständigt, match efter match, plockar av sina offensiva stjärnor för att försöka stänga matcher. Det har hittills inte fungerat. Det gjorde det inte mot Betis heller.

Ska La Real utmana högre upp i tabellen framöver måste Imanol Alguacil bli bättre på att coacha under matcherna. Många poäng har skänkts bort i onödan.

Publicerad 2021-01-26 11:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto