Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Inget häpnadsväckande poängtapp för Atlético

2v

Jaha, är den sedan tidigare fördömda titelstriden på väg att vakna till liv igen? Faktum är att just februari månad varit lite av en akilleshäl för Diego Simeones Atlético tidigare. Och även om laget skulle hamna i en dipp, finns inget annat än att stämpla Atleti som storfavorit till titeln.

Jag tycker gårdagens poängtapp mot Celta faktiskt säger mer om Vigo-laget, och den enorma kvalité som finns i det laget, än om Atlético. Det är värt att understryka vilka förutsättningar som rådde för Atleti inför matchen. Kieran Trippier alltjämt avstängd samt João Félix, Mario Hermoso, Thomas Lemar, Héctor Herrera & Moussa Dembélé utanför på grund av covid-19. Liksom Yannick Carrasco, som inte hade hunnit träna med laget men trots allt tog en plats på bänken, men helt uppenbart inte var redo att lira från start.

ANNONS

När Diego Simeone dessutom deklarerade att hela matchdagens rutiner fick förändras i sista stund, och att matchgenomgången fick genomföras via Zoom.

Ibland är det faktiskt fel att peka på att båda lagen hade samma förutsättningar. Det här var ett sådant fall. Jag vet inte om Atlético ska skylla allt på det, men det vore fel att se det här som ett helt oväntat och häpnadsväckande poängtapp. Nästan tvärtom.

Sedan tål det att upprepas vilken fin match Celta gjorde. Ja, framför allt första 45. Eduardo Coudets fotboll behövs i Spanien. Jämfört med de mer primitiva och defensivt orienterade tränarna som nu harvar runt i ligan har Coudet varit en frisk fläkt som hellre vinner matcher med 4-3 än 1-0.

Med ett spelarmaterial och offensiva kreatörer som Brais Méndez, Denis Suárez & framför allt Iago Aspas passar Coudet-fotbollen Celta väldigt bra för tillfället. Drömmen om Europa-lever för Los Celestes.


Apropå Atlético. Alla gånger Thomas Lemar inte har spelat den här säsongen har Atlético tappat poäng. Det klart att allt inte handlar om Lemar. Men det är en fingervisning om vad han faktiskt betyder för laget just nu. För ett halvår sedan var han långt ifrån en startspelare och av många oönskad. Nu är han en vital del i Simeones lagbygge.

ANNONS

Rekordvärvningen kanske kan betala av sig för Atlético i slutändan trots allt.


I kväll stundar Real Madrid-Getafe. Precis som mot Huesca har Zinedine Zidane en väldigt tunn trupp att tillgå. Bättre blir det inte av att Toni Kroos dessutom är avstängd just den här matchen.

Den spelare som kanske är i störst fokus inför matchen är dock Take Kubo. Jättelöftet som lämnade Real Madrid för Villarreal på lån inför säsongen, men som efter tveksamma prestationer och mindre förtroende från Unai Emery pressade för att avbryta samarbetet. Real Madrid var inte heller tillfreds med Kubos speltid i Villarreal. Det blev Getafe i stället, och i kväll kan Kubo möta Real Madrid i en tredje tröja på bara något år (Mallorca, Villarreal och nu Getafe).

Med tanke på vilka skadebekymmer Real Madrid har är det lustigt att konstatera på hur många spelare som klubben faktiskt har på lån. I kväll finns tre mittfältare från Real Madrid Castilla i matchtruppen för att fylla ut bänken. Samtidigt som Martin Ödegaard, Brahim Díaz & Take Kubo lirar boll på annat håll.

ANNONS

Nu när Atlético tappade två poäng kommer det krävas en andra säsongshalva likt den förra om Real Madrid ska utmana om titeln. Första utmaningen: Getafe i kväll.

Publicerad 2021-02-09 kl 14:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto