Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Isak har alla förutsättningar att bli störste svensk i La Liga-historien

2d

Nio mål senaste sex ligamatcherna. Förste svensk att göra hattrick i La Liga sedan Garvis Carlsson på 40-talet. Och en rejäl Pelé-association till hyllning från Mundo Deportivo på dagens förstasida (i stället för spanska för kung, El Rey, körde MD på den portugisiska varianten, O Rei, vilket Pelé brukar kallas för).

Fotbollslivet rullar på för Alexander Isak just nu. Allt talar för att han dessutom kommer kröna de senaste veckornas briljans med att bli månadens spelare i La Liga. Visst måste Chippen Wilhelmsson varit senaste svensk att mottaga den utmärkelsen? Ja, det har inte varit vansinnig konkurrens förvisso.

ANNONS

Ska vi kontextualisera Isaks säsong så här långt så går det konstatera att Karim Benzema gjort lika många ligamål. Att bara Luis Suárez & Youssef En-Nesyri gjort fler mål om vi bortser från straffar. Det är helt makalöst.

Isak har tagit stora kliv den här säsongen. Det syns i hans spel, det syns även i statistiken. Mycket bättre i det felvända spelet (tappar mindre boll), mycket tydligare tendenser på mognad i sina värderingar när han ska släppa boll eller gå på eget initiativ och har dessutom blivit bättre på att finna balansen när han ska möta boll eller ligga kvar som anfallsspets.

Just hans mångsidighet, att han är så mycket mer än en anfallare som har sina spetsegenskaper inne i straffområdet, tycker jag sticker ut och talar för att Isak kan uppnå väldigt stora saker och att detta bara är början.

Sedan årsskiftet har Isak varit en av La Ligas bästa anfallare och med tanke på hans ålder går det inte obemärkt förbi. Ryktena har redan tagit fart. Storklubbarna kommer fortsätta följa varenda steg han tar den här säsongen med stort intresse.

ANNONS

Förhoppningsvis kan Isak bara fokusera på här och nu och fortsätta utvecklas steg för steg i Real Sociedad. Jag kan inte tänka mig en bättre miljö att fortsätta ta kliv.

Det är alltid lätt att tänka framåt och spekulera och fundera kring nästa steg. Men vi får inte glömma bort att njuta av det Isak just nu håller på med i Real Sociedad. Vi har en svensk som precis gjort hattrick i La Liga. Det var över 70 år sedan senast det hände. Det är otroligt.

Isak har alla förutsättningar att bli den största svensken i La Liga-historien.

Publicerad 2021-02-22 kl 18:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto