Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ingen kan ersätta Benz i Real Madrid

6v

Atlético gjorde jobbet på la Cerámica med en Diego Simeone-karaktäristisk seger. Ronald Koeman manövrerade ut Julen Lopetegui på Sánchez-Pizjuán.

ANNONS

I går var det dags för det tredje toppmötet från omgången. Det slutade 1-1 i Madrid mellan El Real och La Real. Ett ganska rättvist resultat där Real Sociedad fick hål på Madrid under sin bästa period i matchen, den inledande kvarten av andra halvlek, medan Zidanes fyra byten fick lyckad effekt och helt annan fart på Los Blancos sista halvtimmen.

Att Casemiro hade klart flest avslut i Real Madrid, fem stycken, säger både en del om hans kvalitéer att ta sig framåt i banan och söka sig in i straffområdet, men sätter också fingret på en del av problematiken som Madrid upplever utan Karim Benzema. Och allt handlar inte bara om avslutaren Benzema. Snarare den spelare han är utan boll. Sättet han tänker fotboll, begåvningen att i rätt lägen droppa ner i banan och delta i anfallsuppbyggnad, skapa ytor och andra och kombinera sig fram till målchanser. Benz är en mästare på att få det svåra att se enkelt ut. Det finns ingen som kan ersätta fransmannen i Real Madrid.

ANNONS

Däremot förblir Madrid alljämt en titelutmanare. Ett insläppt mål senaste fem matcherna. En backlinje som är sammansvetsad, ja till och med utan Dani Carvajal och Sergio Ramos fungerar den bra. Nacho har tagit varenda chans. Lucas Vázquez förtjänar förstås också ett benämnande. Och med den heliga tridenten på mittfältet förblir Real Madrid slagkraftigt och ett lag som aldrig kan räknas bort.

I de enskilda matcherna kan Madrid vinna även utan Benzema. Men ska ta räcka till en ligatitel eller hela vägen i Champions League är jag tämligen övertygad om att anfallaren kommer behövas.


Portu har sju avslut på mål den här säsongen.

Han har lika många i mål.


Annars imponerade främst de unga spelarna på mittfältet i Real Sociedad. Martín Zubimendi har enorm potential. Trist bristen av rutin när det gäller matchen av den här digniteten löste han eldprovet på ett begåvat sätt. Han är så trygg med bollen, skicklig på att värdera och inte helt oväntat en favorit hos reservlagstränaren Xabi Alonso.

ANNONS

Även Ander Guevara, som bildad innermittfält med Zubimendi när Merino/Illarra saknades, var bra. Han bevisade i gårdagens match att han inte bara hanterar rollen som balansspelare, utan även kan trycka framåt. Här har Real Sociedad byggstenar inför framtiden. Kan La Real förstärka smart i försvaret (minst en mittback behövs) och lyckas behålla Alexander Isak en säsong till är jag övertygad om att laget kommer utmana på en bredare front nästa säsong. Det här är ett lag som bubblar av potential och talang.


Jag noterade för övrigt att Modric-Casemiro-Kroos nu startat fler ligamatcher tillsammans än Xavi-Busquets-Iniesta. 81 stycken.

När Zinedine Zidanes era som Real Madrid-tränare summeras tror jag faktiskt att just den mittfältstrion kommer bli mest symbolisk. Mer än Cristiano Ronaldo, mer än Sergio Ramos. Den där trion har blivit så cementerad och varit med tillsammans hela vägen.

ANNONS
Publicerad 2021-03-02 kl 13:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto